Gökhan'ın sunucusunu kontrol ettim, sizin bahsetmiş olduğunuz hacklen'me olayı ile ilgili yakından ilgisi bulunmuyor.. Cgi-Telnet açıklarına baktığımda daha önceden Gökhan kapatmış görünüyor .pl uzantılı dosya sisteminde ln- ve ls komutları permission olarak size yanıt vermiyor. Bu nedenle bahsetmiş olduğunuz açık ile bu sunucuda bu olayın gerçekleşmesi zor olduğunu düşünüyorum. Kullanmış olduğunuz scriptlerin güvenlik açıklarını bir kez daha gözden geçirmenizi istiyorum. Çünkü ciddi anlamda zarar verebilecek 2 -3 açığın kapalı olduğunu görebiliyorum..
Ekstra olarak wordpress kullandığınızı beyan ediyorsunuz. Wordpress scriptlerinde güncel 1 adet açık meydana gelmiştir. Bu konuda sunucu hizmeti sağladığım bir müşterimde ciddi anlamda aynı problem görülmüş ve wordpress'in fix olarak yayınladığı bug ile sorunu çözmüştük.. Bu konuyu önemle dikkate almalısınız!
İyi akşamlar,
Açıklar konusunda iyi bir bilgim yok. 2 Arkadaşıma sunucuyu gösterdim, onlar baktılar en yeni hacker bile bu sunucudan bir site hackleyebilir dediler. 2side aynı şeyi söyledi. Sorun Wordpress kaynaklı ise sorun çözülür. Amacım zaten birkuru kirletmek değil ama bence sorun wp de değil. Başka bir sunucuda barınan wordpress sitelerde neden böyle bir sorun çıkmadı, anlayamadım.