O_o adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
parası olana havadan para geliyor gibi yazmışsın hocam ailesi okumuş/çalışıyordur ve parasını kazanıyor bu kadar basit adaletle ilgili değil aile büyükleriyle ilgili bir durum.

bu arada hocam adana da özel üniversite var mıydı?
Malesef Adana'da vakıf üniversitesi yok.

Rudeboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yılda 50.000 liraya okumak ? Hukuk fakültesi kaç yılda bitiyor net bilgim yok ancak normal bir eğitimde 200.000 lira para demek. Hadi bir sene de geciktin, 250.000 lira.

Asgari ücretle geçinen birinin hiçbir şey yiyip içmeden 460 ayda (yaklaşık 39 yıl) ödeyeceği para.
Haklısınız ama durum bu. Aslında ben bu verilen parayı çok görmüyorum. Neden diye soracak olursanız; para kağıt üzerinde çok ama avukat olmayı paha biçilemez olarak görüyorum. Ailem avukat hatası yüzünden 1 ihaleden tam olarak 2 milyon lira kaybetti. Sürekli bu tarz ihaleler oluyor ve aileme 1 avukat şart...

Cem adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam gibi eğitimini alırsa ailesinin gücü yetiyorsa çok sağlam bir yatırım 250 bin lirayı bir gayrumenkule değilde çocuğu için harcasın ne var? land roverla ferrariyle gezeni yadırgamayan bize eğitim masrafı batıyor ne ala...
Yorum yapmama bile gerek yok gerçekten çok doğru konuşuyosunuz.

Rudeboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adam gibi eğitimi devlet üniversitesinde de alırsın. Yok illaki vakıf üniversitesinde okuyacağım dersen 15-20.000 liraya da paşalar gibi okursun.

Yine kabataslak bir hesap yapalım. 20.000 liralık bir üniversitede dört senelik eğitim fiyatı 80.000 TL. Hadi bir sene uzadı diyelim 100.000 TL.

250.000 - 100.000 = 150.000 TL

Her iki eğitimde aynı sonucu verecek olduktan sonra 150.000 lirayı çöpe atmanın ne alemi var ? O paraya kaç çocuk daha okutulur ?
Malesef söylediğiniz miktara Türkiye şartlarında okunmuyor. Şuan en düşük ücretli vakıf üniversitesinde sadece hukuk eğitimi yıllık 15 bin lira. Ki bunun cep harçlığı, yurdu, yiyecek gibi giderleri de var. Yani aslında eğitim çok değil ama yaşam çok gider istiyor.

CeRaT adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yurda o kadar para verilir mi ? O paraya 2 kişi ev tutarsın hemde krallar gibi kendi evini aratmaz. Odana cekilir kapını kapatır paşalar gibide dersini calısırsın. Eğer cok ucuk yasamayacaksan 50k gitmez, 30k'ya cok rahat 1 yılı geçirirsin, 20k ile bile geçiren arkadaşlarım var. BMW 3.20 coupe'yide 2.ci el alırsın az kullanılmışından ( 08-09 ) model, 33-34.000 STG.
Çok doğru söylemişsiniz zaten bende yurt kaydını henüz yaptırmadım. Okul kaydım yapıldı ama yurdu gidip görmek istediğimi söyledim. Benimde düşüncem sadece yurda 1 yılda 16 bin lira vereceğime orda çok geniş bir ev tutar içini dayar döşerim her yılda 16 bin lira vermem. Birde zaten seneye Mersin - Çağ üniversitesine geçiş yapmayı düşünüyorum, şayet bu olmazsa oradan bir ev satın almayı düşünüyoruz. Araba konusunda verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim, tl bazında 80 bin liraya tekabul ediyor sanırım.