bafrali adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yabancılar Türkiye 'ye vergi ödemiyor, etik değildir denmiyor, o etik oluyor, bir Türk şirketi, anasının helal sütü gibi helal ".tr" uzantılı bir web adresi alıyor, yabancı bir şirketin arama motorunun ismi diye, yabancı şirketin hakkı oluyor, Türk 'ün yaptığı etik olmuyor. O alan adını sen "ALABİLSEYDİN eminim gayet etik olurdu... Azıcık milliyetçi olmak lazım. Bırakında bizim ülkemizde bari bizim borumuz ötsün...
şu sayın bakanın talihsiz bir şekilde söylediği vergi olayını kafanızdan silin bir kere!

vergide toprak esastır, adamlar şirketlerini yurtdışında bulunduruyorsa ve türkiyede reel bir faaliyetleri yoksa, sadece internet siteleri çok ziyaretçi alıyor para kazanıyorlar diye vergi alamazsınız.

örneğin benim internet siteme 160+ ülkeden toplamda 100k ziyaretçi geliyor ben şimdi sizin mantığınızla bu 160 ülkenin hepsine vergi mi ödemeliyim?

adamlar site yapıyor çok ziyaretçi alıyor diye vergi mi ödemeliler? bunu aklınız alıyor mu?

enta diye bir boru şirketinin bing ismi ile ne işi olabilir? arama yapmak için siteye gireceğim aaa bi bakacam boru satan bir şirket açılacak arama yapamadım bari boru alayım mı diyeceğim. Bir kere şirketin o ismi tescil etmesi art niyetli.