üç tarafımız deniz dört tarafımız düşman söylemlerinin kimseye faydası yok düşman dediğiniz suriyeyle iranla yaptığımız ticaretten enerji anlaşmalarından haberiniz var mı?
tüm dünyanın gözünün kendi yaşadığı toprakların üzerinde olduğu inancı tüm dünya milliyetçiliklerinin ortak özelliğidir, türkiyenin muhteşem jeopolitiğiyle alakalı değildir.
ayrıca asker sayısı askeri güç anlamına gelmez, türk ordusu avrupanın en kalabalık ordularından birisidir aynı zamanda en hantal ve ilkel ordularından da biridir.
istihbarat, silah sanayi, yerli üretim bunlar asker sayısından kat kat önemli değerler
Düşman var demiyorum, fakat iranla anlaşma yapmış olmamız iranın dangalak cumhurbaşkanının savaş çıkartma ihtimalini azaltmıyor. İlla ki savaş bize karşı açılacak diye de birşey yok adamlar israile, amerikaya kafa tutuyor. Sen amerikanın yalakalığını yapıyorsun. İran gelir bak bizim anlaşmamız var şu var bu var der amerikaya karşı cephe almanı ister, amerika hava sahanı aç, incirliği aç zart zurt der sende şaşım şaşım şaşırır kümessiz tavuk gibi kalırsın ortada.
Son paragrafa katılıyorum. Zaten Işık Koşaner'in konuşmasını dinlemiş olsaydın arge, eğitim ve yenilenmeye çok önem vereceklerini başlatılmış argelerin çabuk bir şekilde sonuca ulaşmasını sağlayacaklarını söyledi.
Ki bu tek tip askerlik olayınıda aynı konuşmada söyledi henüz kesin birşey yok. Ama nedense sanki memleketin tek sorunu askerlik süresiymiş gibi herkes anında bu konuya yoğunlaştı.