ach adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu dediklerinizin tamamı duyumdan ibaret hatta sizin böyle bir amacınız olmasa dahi yıpratmaya yönelik ayrıca savaş oldu mu herkes koşar diyorsunuz ama 45 günlük temel eğitim ve bunun devamında yapılan eğitimler olmadıkça savaşa gitsenizde bir faydanız olmayacak daha atış bile yapmayı bilmeyen birisinin ne gibi bir faydası olur. Bu dedikleriniz işler eğitim bittikten sonra askerler boş kalmasın diye verilen görevlerdir. Herkese kendi sınıfına uygun görevler verilir. Boş vakitlerde o görevi yaparlar. Zaten T.S.K. nın dediğiniz işlere bakan sivil memurları var. Dışardan laf söylemek kolay oluyor. Ama gidince işlerin hiçde öyle olmadığını anlarsınız.

Dedikleriniz acemilik için geçerli.Askerliğin normal döneminde zaten herkes bir işten sorumludur aksatmadan onu yapar tüm gün işi budur ilave olarak nöbetini tutar.Yani bu işler ek olarak verilmez ana işleridir.

Askerlik zaten sadece savaşmak değildir ki komple bakmak gerek.Kimisi yemek yaparak yapar askerliğini kimisi araç tamir ederek.Bunların hepsi de gereklidir olmalıdır.Ama yapan kişilerde görüyor ki normal erin de yapabileceği işlerin üniversite mezunlarına verlmesi tabi ki kayıptır.Aslında üniversite mezunu olarak askerlik yapanlardan daha fazla faydalanmasi gerekir.Eğer bu sağlanıcaksa çok güzel.Ama eskisi gibi devam edicekse yine kayıp olacaktır.Yani üniversite mezunu adamı 12 ay askerde tutup sadece yemekhane sorumlusu yapıcaksan bence pek farkı olmayacaktır yarar açısından.Sorun bu zaten.

Hee buarada bana da yazma askerliğimi yaptım gittim gördüm herşeyi farklı yerlerde yapan birçok akranımlada bilgi alışverişinde bulunmuşluğum vardır genel şeyler bunlar.

Kısalma yada tek tip mevzusuna gelirsek bence 9 ay olmaz.Zaten asker yetmiyor diyorlardı 9 ay kısalması olumsuz etki eder.12 ay daha ideal bir süre bence.Tek tip olacağını da düşünmüyorum açıkcası.Hep söyleniyor böyle şeyler ben askerdeyken bile haberlerde bangır bangır söyleniyordu sonradan haberler ortadan kalktı.

Benim asıl anlamadığım neden ısrarla bedelli çıkarmaya çalışıyor her seferinde bedelli kelimesi ağızlarda bunu anlamadım ya neyse.