Kullandığım scriptler ya kendi hazırladığım yada ücret olanlar. Delphi 7, visual studio, ida gibi derleyicilerin dışında geneli lisanslı. Ancak ben bunların ticaretini yapmıyorum. Ben bu işin ticaretinin yapıldığı için iyi olmuş dedim. Ben bir firma değilim. Bilgisayar konusunda destek isteyen kişilere lisansı varsa kurarım aksi halde uğraşıyormuş gibi yapıp kurulumu yapmadan, ben yapamıyorum deyip giderim. Ben böyle bir işin ticaretinin yapıldığı için suçluyorum. Lisanslı yazılım kullanmaya özen gösteriyorum. Yapabiliyorsam kendim hazırlıyorum yoksa ücretsiz ve kaliteli birçok yazılım var. Ben suçsuzun demiyorum ama burada o kişinin ticaretini yapması, para ve emek harcamadığı birşey üzerinden para kazanmasını eleştiriyorum. İki gün sonra o kişinin işletim sistemi kurduğu müşterilerininde kapısı çalınırsa ne olacak? Klasikleşmiş, "ne uğraşacaksın formatlarız virüs, sorun kalmaz birde 1-2 driver kurdukmu tamamdır." sorunu çözmeye çalışan bilgisayarcılar vardı, eskiden vardı. Otururdu verileri kurtarmak için elinden geleni yapardı. Kısacası ben o kişiyi bu işin ticaretini yaptığı için eleştirdim. Yoksa ne sizinle nede konuyu açan arkadaşla alakası yok bu durumun. Kusura bakmayın, sizde biliyorsunuz ki; emeğinizi zamanınızı harcayıp bir yazılım yapıp bunun vvarezinin çıkması sizleride ne kadar üzüntüye uğratır. Her ne kadar bilgisayar kullanıcılarının %95 den daha fazlasının kullandığı bir işletim sistemi olsada bu işin ticaretini yapıyor.