Domain Konusunda Birikim ve Tasarruf. = İflas/ İsraf - Boşa Giden Kaynak değilmidir?.
+ Tasarruf Buna Şahsi Fikrim Katılmıyorum.
İnsanın Tasarruf yapması için 3 liraya alıp 1 liraya satması ( benim, bizim gibi ) meslek olmaktan çok israf ve kaynakları boşa harcamak olacağını düşünüyorum.
Doğru noktaya parmak basmışın kardeşim, yalnız bu söylediğim seçenek 3 liraya al 1 liraya sat mantığında sadece benim için geçerlidir.. Nasıl geçerlidir az sonra açıklayacağım... Haa genele vurduğunda 3 e al 1 e sat değil de 3 e al 5 e sat mantığı oluyor.. çünkü 3 e alıp 10 a sattıklarımız , 3 e alıp 1 e sattıklarımızı karşılıyor hamdolsun...
Haa ilk baştaki olaya gelelim... 3 e al 1 e sat bir tasarruf mudur..? Kimse için bir tasarruf değildir.. Dediğin gibi kaynak israfıdır. Ya kimin için bir tasarruftur.? Benim gibi 3 lirayı israf eden biri için 1 liranın kenarda kalması tasarruftur.
Anlatabildim sanırım. Ama neticede genele vurduğumda Allah bereket versin, bir birikim sağladığımı görüyorum. Ki bir muhasebeci olarak maliyet - kâr-zarar analizini her ay yaparım. 3 ayda bir de karşıma envanter olarak dökerim.. Ben bu 3 ayda ne yapmışım gibilerinden.. Şunu söyleyebilirim. Bugün "battım bilader, alın şu domainleri" desem ve panelimdeki domainlerin maliyetinin yarı fiyatına satsam.. Benim için bir birikim olmuş olur, zira normal şartlarda o kadar rakamı biriktirme becerisinden yoksunum maalesef.. Fuzuli harcamalarımı engelleyememe hastalığı var sanırım bende.. Ama bu domain işi ile bir fuzuli harcama yapacağım zaman "aman boşver , o paraya gzl bir domain alınır" diyorum ve engelliyorum kendimi..
Bilmem anlatabildim mi ızdırabımı Yusuf'um, çatal karam, çingenem