Kmlgrlr( Kemal Gürler ) şunları yazmamı istedi.

"1 ve 2: Açıkçası ne diyanetin sitesinde ne de diğer İslami sitelerde bir bilgi bulamadım. Ama sorduğunuz sorunun telif hakkına girdiğini varsayarsak diyanetin bu konuyla ilgili "haramdır" diye açıklama yaptığını hatırlıyorum.

3. İnsanları İslam dininin yasak kıldığı şeylere yönlendiren içerikte web siteler açmak günah oluyor haliyle. Kız erkek resimleri de dahil buna.

4. “Size geceyi örtü, uykuyu dinlenme (vasıtası), gündüzü de çalışma zamanı yapan Allah'tır.” (Furkan 25)

Hem de mesela, Müslümanlara; Hristiyanlar ve Yahudiler gibi tamamen boş vakit geçirilecek bir zaman dilimi yasaklanmıştır. Ayrıca bir uğraş,oyun namaz vaktini kaçırmanıza vesile olacaksa günah sayılır. Sorunuzu da bu bağlamda değerlendirebilirsiniz. Satranç konusu ise, "Acemlerin kumarı" denilmiş ilk zamanlar onun için ama, oyun sırasında küfür ve yalan başvurulmuyorsa, para üzerine oynanmıyorsa,namaz vaktini kaçırtmıyorsa ve bağımlısı olmadıysanız günah değildir denir.

5,6 "es-Sebebu kelfâil" diye bir söz var. Sebep olan yapan gibidir. Ayrıca bir hadis;

“Kim bir kimseyi hayra (hüdaya) çağırırsa, kendisine uyanların sevaplarının bir misli ona aittir. Bu sevap (kendisine uyanların) sevaplarından bir şey eksiltmez. Kim de sapıklığa (dalalete) çağırırsa kendisine uyanların günahlarının bir katı ona aittir. Bu günah (kendisine uyanların) günahlarından hiçbir şey eksiltmez.”

Siz de İslam'a uygun olmayan bir site açarak sebep olmuş oluyorsunuz günaha.

7. Verdiğiniz reklam ***** site sahibine katkı sağlıyor, haliyle onu yaptığı işe devam etmesine teşvik ediyor. Sonrası için üstteki cevabım geçerlidir.

8. Yine kötülüğe sebep olunacağını düşünüyorum bu sayede.

9. Açıkçası net bilgim ve fikrim yok."