TylerDurden adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1- iki sitenin indeksleri ayrıdır. eskinin yerine yenisini koymaz. 301 yönlendirme, eski sitenin indeksleri nedeniyle gelen ziyaretçilerin, yeni sitenin ilgili sayfasına gönderilmesini sağlar. eski sitenin hiti varsa kullanılmalı, yoksa önemsemeye gerek yok.

2- eski sitenin admin panelinde Araçlar-Dışa Aktar deyip xml yedek alın. yeni siteyi kurduktan sonra Araçlar-İçe Aktar deyip yedeği yükleyin. eğer yazılarda resimler varsa, eski siteyi silmeden bu işlemi yapın ki resimleri de eski siteden çekebilsin.

3- taşıma işleminden sonra eski siteyi silin ve google webmaster toolstan, site yönlendirme bölümüne girerek, eski siteyi yenisine yönlendirdiğinizi bildirin.

uzantı önemlidir ama backlink ve içerik daha önemlidir. .es ile yarışa girilmez diye kural yok. son günlerde bir çok .ws uzantılı siteyi ingilizce aramalarda üst sıralarda görüyorum. bunun nedeni almanların müthiş backlink potansiyeli. kısacası, .es olur ama .com olsa daha iyi.
Hocam öncelikle bu bilgileri paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum.
Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda birkaç kısımda daha sorsam umarım sorun olmaz

1:
Bu konu anlaşıldı artık yapacak birşey yok giden gittin diyoruz ve indexlere elveda diyoruz. azda olsa takip edenimiz var onlarıda siteye çekmek için 301 kullanıp işi halledeceğiz.

2:
Hep merak etmiştim bu içe aktar dışa aktar olayını bu iş ile sanırım tanışmış olduk hadi hayırlı olsun diyelim bunada yanlız sitemdeki yazılarda resimde var embed kodlarda bu resimleri yeni sitemin ilgili alanına taşımam mı lazım yoksa eski yerinde mi kalmak zorun bunu tam çözebilmiş değilim.

3:
Bu dediklerinizi yaptıktan sonra spam yeme yada sandbox yeme gibi durum olmaz diyorsunuz. inşallah öyle birşey olmaz oda bizim şansımız açıkcası

4:
dediğinize katılıyorum ama şuanda kullandığım com dominin pekte olay ile alakalı olduğunu düşünmediğim için ve yeni bir projem var ona daha uygun olduğunu düşündüğümden değişikliğe gittim. com'un değeri tartışılmaz elbette .es olması çok korkutuyor beni ki .es regleyene kadar 6 tane com reglersin. dediğiniz gibi .ws .us gibi uzantılarla bile çok iyi yerlere gelen insanlar olduğunu bildiğimden .es alma cesaretini buldum kendimde umarım utandırmaz beni. rekabetin yüksek olduğu ama keyword bir domain olmasıda cesaretimi biraz daha arttırdı.