Günün birinde ormanda tavşan yuvasının yanında oturmuş havuç suyunu yudumlarken, yavaşça gelen bir ses duyar. Bir de bakar ki koca bir boz ayı kendini yemek için usulce yaklaşmaktadır. Birden yerinden fırlar başlar koşmaya. Tabii ayı da tavşanı kovalamaya başlar. Derken tavşan tökezir ayı bunu yakalar. Ayı tam tavşanı parçalayacakken ortaya bir peri çıkıverir.

Peri ayıya konuşur:
- Dur, tavşanı yeme

Ayı:
-Neden yemeyecekmişim

Peri:
-Eğer yemezsen ikinize de 3 dilek hakkı verecem

Ayı düşünür, fırsat fırsattır deyim kabul eder ve tavşanı yemez. Peri ilk olarak ayıya sorar dileğini, "nedir ayı ilk dileğin?"

Ayı düşünmeden cevap verir, "benim dışımdaki çevremdeki tüm ayılar dişi olsun, bir de hepsi bana aşık olsun". Peri tamam der, tavşana sorar bu sefer ilk dileğini.

Tavşan der ki, "bana bir kask ver". Peri önce şaşırır, sonra tamam der. Ayıya döner, ikinci dileğini sorar.

Ayı bu sefer de der ki, "benim dışımdaki ormandaki tüm ayılar dişi olsun, bir de bana aşık olsun". Peri tamam der ve tavşana sorar ikinci dileğini.

Bana, der tavşan, bir motorsiklet ver en hızlısından. Peri verir, tavşan kask başında motoro biner. Sıra son dilektedir, ayıya sorar.

Ayı der ki, benim dışımdaki tüm kainattaki ayılar dişi olsun, bir de bana aşık olsun. Tamam der peri, ve son kez tavşana sorar bu sefer de. "Nedir son dileğin tavşan?"

Tavşan ayıya bakar ve sırıtır, "bu ayı var ya" der, "ibn.." olsun