garipserseri adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
siz yukarıda bağsetmişsiniz lisans ücretinden fakat atladığınız bir konu var onuda ben tamamlayayım lisans almak sorun değil 5 tanede alırsınız önemli olan sunucunuzun kapasitesidir anlık kaldırabileceği dinleyiciler önemlidir

birçok firma bunu yapabilirim diyerek sizin gibi hesaplayıp 54lis.200tl sunucu aylık 254 toplam diyerek bu işe giriyorlar siz belki bu işin ticaretini yapmıyorsunuz sadece kendinize alıcaksınız ozaman neden lisasla uğrasıyorsunuz sunucunuzu aşdığınız firmaya bilgi verin sunucunuza shoutcast kursunlar direk bir ip den yayınyapın sizin gözünüzde bu iş bukadar basit nasılsa

sunu unutmayın lütfen

100 mb bir sunucu 64 kb yayında anlık olarak maksimum 1250 kişiye dinleme imkanı verir vede yaklasık aylık trafikte 30 tb olur

umarım sunucunuzda trafic sıkıntısı yoktur
ben size bedava radyonuz nasıl kurulur onu anlattım

birde yukarda yazdığınız küçümseyici cevaba karşılık bu yazıyı yazdım bizim gibi firmalar sadece 54 tl vererek lisans almıyorlar

kısaca giderler

bu sadece 1 adet radyo sunucusu için gecerlidir

1 adet sunucu 500 tl
2 adet destek elemanı 400 tl aylık (1 sunucuya düşen maliyet)
3 kira elktirik vb gider 200 tl aylık (1 sunucuya düşen maliyet)

sunucularda aylık 1 tb trafik aşımı 20 tl dir bunu katmıyorum bile

toplam 1100 tl dir bu sadece bir radyo sunucusunun bizlere maliyetidir

yukarıda yazıdığınız gibi lütfen 54 tl lisans ücretiniz var ne olacakmış demeyin lütfen

Umarım istedğiniz şekilde bir radyo bulabilirsiniz

ben şimdiden - rep verenlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum

Allaha emenet olun hayırlı ramazanlar
Dediklerinize gelince şunu söylemek isterim size işinizde gücünüzde küçümseyici birşey söylenmedi. Shoutchat demişsinizde ben onu yıllardır kullanıyorum zaten. Benim durumum şudur; Sunucuma her ay mecburen ödeme yapıyorum belirttiğiniz tutarda lakin whmsonic lisansım yok. Benim insani bir düşüncemi bu şekilde küçümseyici diyerek katletmenize gerek yok ki sizin ticari ahlakınızı yansıtıyor. Benim düşüncem lisansa vereceğim parayı bir TÜRK firmasına yada şahsi olarak bu işi yapan bir kişiye kazandırmak. Sunucumda alsam müşterilerime dağıtacak değilim 50 60 kişilik radyoyla trafiğimde duracak değil. Düşünseydiniz anlardınız. Öte yandan elektrik işçi hesaplamaları yapmışsınız. Hiç gerek yok. Whmsonici kaldıracak bir sunucuyu 150 liraya alırım. Hemde müşteri edinebilecek kadar + 50 TL lisans = 200 tl. Bu şekilde bu işi hakkıyla yapan insanlar gerekse öğrenciler bulunuyor. Hatta ek olarak bu işi yapanlarda var. Ama kısaca sözün özü nedir derseniz. Aza kanaat etmeyen çoktanda mahrum kalır.

Burda bana hesaplamalar yapmanıza hiç gerek yok. Ben hamdolsun kimseyi zarar ettirecek bir teklifte bulunmadım. Bulunsam farkına varırdım. Bulunmadım çünkü bir çok kişi bu hizmeti bana sağlayabileceğini konu altında yazdı. Ve bugün burada olmayan r10da olmayan bir çok firmada bu hizmeti sağlıyordur bunada emnim.

Siz 1100 tl çıkartıyorsunuz aylık cebinizden tamam ama babanızın hayrına cıkartmıyorsunuz değil mi? Geride kazanıyorsunuz. Bu durumda sizinki sadece aza kanaat etmemek olur. Yoksa kimse her ay cebinden okadar parayı boşa savurmak istemez eminim. Şükür etmek iyidir. Şükürler olsun ki hiçbirşey sizin düşündüğünüz gibi değil