[QUOTE=garipserseri;1061806600]
Ticarisohbet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam ilk önce ilginiz için teşekkür ederim.
Gülmüşsünüz ve daha neler? Demişsiniz. Sebibini merak ettim. Bir yıllık whmsonic lisansı 54 TL. Benim kendi sunucum var fakat hesapladım lisans alacağıma önceden lisans almış biriyle anlaşırım hem o kazanır hem Türkiye kazanır dedim. Sonucta benim için bir değişiklik söz konusu olmayacak. Düşüncem bundan farklı değil. Yani firma bana ister verir ister vermez o tabi her firmanın kendi fiyatı kendi sağladığı imkan. Aynıda olmaz elbet. Ama yani yukardaki hesaplamama baktıgınızda düşüncemle beraber bunun pek imkansız ve pek komik olmadıgını seçebilirsiniz.

Diğer hususta bahsettiğiniz kişiyle zaten görüştüm. Oda bana sorun değil ama bahsettiğiniz kadar alan veremem dedi. Bizde insanız anlarız.

siz yukarıda bağsetmişsiniz lisans ücretinden fakat atladığınız bir konu var onuda ben tamamlayayım lisans almak sorun değil 5 tanede alırsınız önemli olan sunucunuzun kapasitesidir anlık kaldırabileceği dinleyiciler önemlidir

birçok firma bunu yapabilirim diyerek sizin gibi hesaplayıp 54lis.200tl sunucu aylık 254 toplam diyerek bu işe giriyorlar siz belki bu işin ticaretini yapmıyorsunuz sadece kendinize alıcaksınız ozaman neden lisasla uğrasıyorsunuz sunucunuzu aşdığınız firmaya bilgi verin sunucunuza shoutcast kursunlar direk bir ip den yayınyapın sizin gözünüzde bu iş bukadar basit nasılsa

sunu unutmayın lütfen

100 mb bir sunucu 64 kb yayında anlık olarak maksimum 1250 kişiye dinleme imkanı verir vede yaklasık aylık trafikte 30 tb olur

umarım sunucunuzda trafic sıkıntısı yoktur
ben size bedava radyonuz nasıl kurulur onu anlattım

birde yukarda yazdığınız küçümseyici cevaba karşılık bu yazıyı yazdım bizim gibi firmalar sadece 54 tl vererek lisans almıyorlar

kısaca giderler

bu sadece 1 adet radyo sunucusu için gecerlidir

1 adet sunucu 500 tl
2 adet destek elemanı 400 tl aylık (1 sunucuya düşen maliyet)
3 kira elktirik vb gider 200 tl aylık (1 sunucuya düşen maliyet)

sunucularda aylık 1 tb trafik aşımı 20 tl dir bunu katmıyorum bile

toplam 1100 tl dir bu sadece bir radyo sunucusunun bizlere maliyetidir

yukarıda yazıdığınız gibi lütfen 54 tl lisans ücretiniz var ne olacakmış demeyin lütfen

Umarım istedğiniz şekilde bir radyo bulabilirsiniz

ben şimdiden - rep verenlere sevgilerimi saygılarımı sunuyorum

Allaha emenet olun hayırlı ramazanlar
Baştan sona katılıyorum hocam benim radyo sunucusunun maliyeti aylık 1400 lere vurabiliyor.. fakat birçok kişi sadece olaya lisans ücreti olarak baktığı için. dediğin gibi sunucu lisans 254 TL oh ne rahat diye düşünmekte fakat minimum 1 Gbit hattın olması gerek. ram vs. makinan çok yüksek olmalı sağlam bir işlemciye sahip olmalı vs. bunları hiç göz önünde bulundurmuyorlar.. ve çıkıp 5 liraya radyo yayını arıyorlar hemde oto dj li inş. bulur arayanlar...

Saygılarımla..