Arkadaşlar yeni projem pChart kütüphaneside kullanarak istatistikleri grafiksel olarak sunmam gerekiyor. Grafikleri veritabanından alınan verilere göre basıyorum hiçbir problemim yok fakat Türkçe karakterlerde sıkıntı yaratıyor ve resmin üzerine Türkçe karakter basmıyor.
Örneğin Ağustos yazdıracağım A[]ustos olarak basıyor Türkçe karakterlerin olacağı yerde kutular çıkıyor yani. Sabahtan beri araştırmama rağmen elle tutulur bir veri bulamadım bu nedenle konuyu açtım. Ben yaptıklarımı söyleyim;
- Kullandığım font kesinlikle Türkçe, fakat kendi kullandığınız bir font varsa GD ile Türkçe karakter sıkıntısı yaşamadığınız yollarsanız sevinirim.
- Sayfa kodlamaları utf-8 (class dosyalarıda aynı şekilde)
Çok acil bu problemi çözmem gerekiyor yardımcı olabilecek arkadaşlar neler yapmam gerektiğini yada çözüm ile ilgili bir veri iletebilirse çok sevinirim...
Font ve GD nin Karakter seti ile alakası yoktur. True Type dosyalarındaki Map'e göre çizim yapar. Kullandığınız fontun türkçe karakterleri varsa bunu zaten çizecektir. Fonksiyonlara gönderdiğiniz yazının karakter sorunu olabilir. Bundan emin olabilmek için de sdemirkeser'in dediği gibi utf-8 çalışın. Ya da fonksiyonlara o yazıyı vermeden önce convert işlemi yapın
Edit:
Çözülmüş bir konunun da linkini vereyim
https://www.r10.net/php/561893-php-il...r-sorunu9.html