Herkese selam arkadaşlar. Bildiğiniz gibi üni. yerleştirmeler tamamlandı. Bende Yakın Doğu üni. Hukuk bölümüne yerleştim. Yanlız yurtla ilgili şüphelerim var, şayet orda okuyan veya kıbrısta yaşayan arkadaşlar varsa danışmak istiyorum. 1 yıllık toplam eğitim giderim yaklaşık 15.000 €. şöyle ki;

Eğitim: 5600 € + KDV
Yurt (Lüks Paket / Tek Kişi): 5825 € + 200 € (Depozit)
Yemek: 2000 €

Yani cep harçlığı, ıvır zıvırıyla yıllık yaklaşık 40-50k gibi gidecek. Yurt için 5 yıldızlı otel konforunda, çok lüks diyorlar ama sitedeki resimler pek de öyle demiyor açıkçası (bkz: http://www.neu.edu.tr/?q=node/65). Ayrıca orda yaşayan bir akrabamız yurdun çöplüğün hemen yanında olduğunu ve çöpler yakılınca 2-3 gün inanılmaz derecede koktuğunu söyledi. Yani açıkçası yurt beni baya bir düşündürüyor. Ayrıca yurda yemekle birlikte yıllık 8.000 € vereceğim, sizce bu paraya orda lüks bir daire veya bir otel ile sezonluk anlaşamazmıyım? Birde son olarak orada araba fiyatları gerçekten ucuz mu? Mesela şöyle söyleyeyim şayet Adana veya Mersin'i kazansaydım 2011 BMW 3.20i coupe düşünüyordum. Burda bu aracın fiyatı 113k tl. Kıbrısta bu aracı almaya kalksak fiyat ne olur? Her türlü fikir ve yardımlarınızı bekliyorum, zaman ayırdığınız için teşekkürler.