Alıntı
Kullanıcı dostu url yapıyoruz ve genellikle bu linkler kullanıcılar tarafından daha çok tercih ediliyor. Tabi linke bakanlar için konuşuyorum. Bunları bilmeyen arama motorunda çıkan başlığa göre tıklıyor. Herneyse.
Bu şekilde hit (ziyaretçi) sayımız artıyor. Bunun seo'ya ne gibi bir etkisi var?
Linkin okunaklı olmasının tıklanma oranını arttırır derken, sadece google'da ki listeyi kastetmiyorum. Web sitelerinde (kendinizinki başta olmak üzere) yer alan linklerinizi kastediyorum. Insanlar, size ait bir linki gördükleri anda neden bahsettiğini anlayıp tıklayacaklardır. Dinamik bir link ise çöplük görüntüsünde.
Diyeceksiniz ben linke açıklama yazarım. Ama diğer sitelerde linki siz oluşturmuyorsunuz. Ziyaretçi o linkin üstüne geldiğinde "beni tıkla" yazsa bile, tarayıcı satırında, linkin ne olduğu görünüyor.
Google listesine gelince, bu listede üç unsur var. TITLE + ACIKLAMA + URL. Bunlardan URL kısmı direk sizin kontrolünüzde. Buraya google'un müdahele etmesi imkansız. URL dediğimiz gibi olunca, bakan ziyaretçi URL statikse ve güzel hazırlanmışsa nereye gideceğini bir bakışta görüyor. Bu da sizin sonucunuzun tıklanma oranının artmasına büyük katkıda bulunuyor.
Benim kanaatim, işi google a bırakmayın. O sizi yönlendireceğine siz onu yönlendirin. Tabi bunu yaparken, adamın da dediği gibi ne yaptığınızı biliyor olmanız lazım. WP gibi bir sistem kullanıyorsanız, yapmanız gereken, en iyi, URL yapısı nedir bunu araştırmak. Gerisini Wp nin permalink sistemi hallediyor zaten.
Kendiniz kodlama yapacaksanız, URL REWRITING uzerine çalışın araştırın, iyice öğrendikten sonra sorunsuzca yaparsınız.