Mrb.Aradaşlar. Ben PC programlama mezunuym.istanbulda ikamet ettiğim için ist.üniv. ast.uzay.bilimleri okumayı düşünüorm. Bu bölümde kararlıyım. sizce neler yapılabilir. Bu Arada çift anadal da var bu bölümde.fizik - matematik. fikriniz herzamanki gibi önemli benim için ?
çift anadal'ı boşver bence. kendi anadalında uzmanlaşman yararına olacaktır. daha önce bu öss ile ilgili bir başlıkta; bu anadal veya yandalı uygulayıp verim alamayan ve bu yüzden bu sistemden ilk vazgeçen üniversitenin bilkent üniversitesi olduğunu belirtmiştim. ama yine de seçeneklerin arasında bulunsun. çok zorlanacağını baştan belirteyim. çünkü okuyacağın bölüm zaten zorlu bir bölüm, fizik ve matematik bölümleri de zorlukta ondan geri kalır değil...
astronomi ve uzay bilimleri okuman güzel. türkiye'de yavaş yavaş uzaya açıldığına göre, bence ileride epey popüler olacak bir bölüm. ama şu an için türkiye'de bu alanda istihdam edilen kişi sayısının az olduğu kanaatindeyim. ya da en azından bu alan mezunlarının istihdam edileceği yerlerin sınırlı olduğunu düşünüyorum.
hayırlı olması dileğiyle ve başarılar...