SavaS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Demek istediğine örnek verecek olursak;

A sitesi kaliteli bir web sitesidir.
1. kişi bu siteden footer link alıyor,
2. kişi tanıtım yazısı,
3. kişi sidebar veya header.

Bu üçünün aynı etkiye sahip olduğu size mantıklı geliyor mu?

"Linklemenin kendi inceliği vardır bu inceliği kavrarsanız fayda görürsünüz. " bu dediğinde haklısın fakat şu şekilde...

1 sayfanın bir siteyi/sayfayı önermesi var, bir de o sayfanın bulunduğu sitenin tamamının.
Bana mantıklı geliyor.

WebClient üzerine bir çok program yazdım ve hala yazmaya devam ediyorum. Bu işin program ve matematik boyutunun içinden geliyorum, bir çok algoritma çalışmalarım mevcut.

Sayfa ve site üzerinde analiz yapan programlar sadece algoritmaları dener ve çıktıyı veritabanına kaydeder. Kaydedilen veriler siteler için toplu halde tekrar algoritmalardan geçirilir.

Program için link = link'tir. Yani

Url url = new Url();
Program için footer link, header link, sidebar link, content link yoktur. Çünkü web crawl (web client)lerde sadece text yeteneği vardır. Veriler alınır kaydedilir. Peki öyle diyorsunda pdf, word, flash vs. nasıl biliniyor?

Bu sorunun cevabı da basit crawl (webClient) ile uğraşanlar bilirler. "Content Type" ile çözülür. Yani veri tabanına "Content Type" ile kaydedilir. Bu konu çok uzayacak oyüzden webClient kısmını burada kesiyorum.

Program algoritmalar ile sadece bu linkin geçerli bir link olup olmadığını anlayabilir. Eğer bol if döngülü algoritmalardan başarıyla çıkarsanız linkin nerede olduğu önemli olmadan yararını görürsünüz. Yani sitenize + değer katar. Program için link veren sayfadan çıkış önemlidir.

Sorulması gereken soru şu olmalı : Ben bu algoritmalara yakalanmadan nasıl bir linkleme zinciri yapmalıyım?

- Yani kalabalık bir caddede hem hızlı olmanız gerekiyor = düzenli link alımı
- Kesinlikle dikkat çekmemeniz gerekiyor. = algoritma polisleri

Bu ikisini başarıyla yaparsan, caddenin öbür ucuna varırsın.