arkadaslar 2007 yılında bir adsense hesabı almıstım. 2009 yılında hesabımı kaptırdım birine oda baskasına satmıs hesabı. itiraz etmiştim 1 yıl sonra mailime cevap geldi yani bugün. mail aynen şu sekilde hesabınızı tekrar erişime sağladık şifrenizi sıfırlayıp kullanabilirsiniz diye. yanlız olay şu ; hesap suan bende ama hesabın içinde 995$ hesapta para var.
Mustafa yılmaz isimli sahsı tanımıyorum dogrusu bana ulasırsa hesabı veririm geri.
995$ az para değil üstüne yatmak istemem.
mustafa yılmaz kimdir bilen tanıyan varsa bana ulassın bu arkadas.
arkadas emek vermiş kazanmıs bu kadar, günaha girmek istemem ulassın iade edeyim.
dostum öncelikle seni tebrik ederim.
bu hak hukuka olan saygından dolayı, Allah razı olsun.
ikinci olarak, dinen bu durum, "kayıp mal" statüsündedir.
ilk önce sahibi araştırılmalı. fıkıh kitaplarında 1 sene falan gibi tarihi ifadeler var. Ama sanırım iletişim araçlarının yeterli olmadığı zamanlarda verilmiş bir fetva. Sence makul olan bir süre, hesabı( ya da parayı ) elinde tut ve değişik forumlarda ilan et, başvuran olursa incele, başvuran kişiler seni ikna edemezse o vatandaş oldukları şeklinde parayı bir yardım kuruluşuna gönder, şu anda en makulü Kızılay'ın veya Diyanetin Pakistan'a yaptığı kampanyalar olarak gözüküyor.
Diğer bir taraftan, adsense panelinde, hesabım bölümünde adres-tel bilgileri de vardır, oradan elemana ulaşabilirsin, veya o vatandaş olduğunu iddia edenlerden burada yazan bilgileri doğrulamalarını isteyebilirsin.
kolay gelsin..