Yazınızın özgün olması, google da en yukarılarda çıkmak için yeterli etken değil. Zira, yazının özgün olması kadar internetteki ziyaretçiler içinde yararlı bir içerik olması lazım. Bir yazının içinde, saçma sapan yazılar yazarakta özgün olmasını sağlayabilirsiniz. Ancak bu tür bir yazının hiç kimseye bir faydası olmayacaktır.
Şimdi diyeceksiniz, benim yazım özgün ve içerdiği bilgilerinde ziyaretçilere faydalı olacak değerli bir içerik olduğunu biliyorum.
Tamam haklısınız ama bunu google 'un içeriğe bakarak bilmesi imkansız. Google, içeriğin değerli olup olmadığını anlamak için, diğer sitelerden gelen linklerin varlığını, sayısını kriter olarak alıyor. Google'a göre, bir yazı ne kadar çok başka sitelerden link alıyorsa, bu yazıda önemli bir şeyler olmalı diye düşünüyor ve sıralamada öncelik vermeye başlıyor.
Yazınıza kısa bir cevap vermeye çalıştığımdan linklerin detayına girmek istemiyorum. Ancak,
http://seo.notdefteri.gen.tr sitemde linkler üzerine ilginç yazılar var. Inceleyebilirsiniz.
Özetlersek, Google da iyi yerlere gelmeyi
özgün içerik + içeriğin kaliteli ve işe yarar olması + iç sayfa seosu + link sahibi olmak
olarak formüle edebiliriz.