Nedense Türkçe sitelerde dolaşasım gelmiyor artık.Nedenine gelince insanı bayan,kopyacılıktan usandıran,zırt pırt sağdan soldan yukarıdan aşağıdan gereksiz ve abuk sabuk reklamların çıkması ki özellikle hadi tıkla arkadaş olalım,tostumu yedim bekliyorum bekletme gibi antin kuntin laf eden ve tost ekmeğinin kırıntısını da yatağa döken çarpılası bayanların mesajlarından fenalık geldi şu mübarek Ramazan ayında.
Bu vesile ile birde yeni atılmayı düşündüğüm bir açık iş sitesi için fikir almak adına
www.freelancer.com adresine bakayım bakalım sistem nasıl işliyor dedim.Cidden gözlerime inanamadım.Millet dandik üç kuruşluk iş için kesenin ağzını açıyor da açıyor.Biz burada wordpress sistemi bedavaya kurup üç beş eklenti üstüne birde tema editlemesi için 15 TL gibi komik rakamlarla uğraşır,webmaster piyasasını yerden yere vurup işin ehli adamları da işsiz bırakırken yurt dışındaki piyasanın hala ayakta kalması çok şaşırttı beni.Gerçi ülkemizde bu konuda atılmış bir adım yok.Herkes kulaktan dolma üç beş bilgi ile bir şeyler yapıyor.Lise talebeleri artık joomla ve wordpress sayesinde harçlıklarını çıkartacak duruma geldi.Her şeyi dahil bunun içine domain ve host da var millet 50 TL ye site yapıp veriyor.Tabii milletimizde daha az para vermek adına referansı olan,bir kaç site editlemiş iyi iş çıkarmış adamlara beleşe site yaptırıyor ve günü karlı kapattığını düşünüyor.Haksızda sayılmaz ama bu işe gönül vermiş,kursuna gitmiş eğitimini almış mektepli adamı da aç bırakıyor.Ama genede o tarz kişiler mutlaka müşteri buluyor.Laf gene uzadı gitti memleket meseleleri ile.
Neyse konuya dönecek olursak bu freelancer.com ile webmaster olanların yüzü bir nebze gülebilir.Bu sitede binlerce açık iş freelancercıları bekliyor.Eğer ingiliceniz varsa ve yaptığınız tasarımlarada güveniyorsanız siteye üye olabilir ve yüzlerce iş arasından kendinize iş çıkarabilir ve kesenizi doldurabilirsiniz.Aynı zamanda
www.odesk.com da aynı tarzda işleyen başka bir site.