P*rno gibi sıradışı yerlerden alınan backlinkler hariç alakasız yerlerden alınan backlinklerin siteye etki katsayısı alakalı sitelerden daha az olur ama zarar verdiği kesin bir dille söylenemez.
Resimler backlink çeşitliliği açısından önemi olsada resmin bulunduğu sayfanın durumuna göre sizin resminizi google başka siteninki gibi google images'de gösterebilir. Buda özgünlüğün önüne her zaman backlinkin geçebileceğinin garantisi vermektedir.
Sürekli sosyal medya sitelerine eklenen siteler ilk başlarda yükselsede daha sonradan düşüş yaşar. DOğal olmayan sosyal medya eklemeleri işe yaramaz.
Caffeini neden sadece içerik olarak alıgılanıyor anlamadım. Sosyal medyanın önemi arttı diye abanılan düşüncenin ardında backlink var.
Güncellik (bana göre kopya içerik-özgün içerik farketmez açığı kapatırım) ve daha mantıklı backlink alımı esas olay oldu. Çok zor bi'şey değil. Parayla backlink alımı bitmiş değil değil aksine yarı-doğal olarak kabul edilen tanıtım yazıları arttığı için daha fazlalaştı.
alakasız içeriklerden alınan backlinklerin zararı olduğunu ısrarla söylüyorum.
google images de gösterir, hiti başkası alır ama resim sonuçta senin web sitenden alınmış. Örneğin
http://imageshack.us/ pr7 doğal backlinkleri olduğu için de google da önlerde. Hem görseller de hem images gibi büyük kelimeler de.
sosyal paylaşım sitelerinde 1 gün boyunca 1000 tane linkinizi 1 üyelikten tabiki paylaşmayacaksınız. Başkalarının paylaşmalarını sağlayacaksınız. Kopya içerikle önde olacağınızı düşünüyorsunuz öyle mi ?