Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ram değiştirdiniz diye cihazınız komple garanti dışı mı kalıyor? Notebooklarda yeni garanti sistemi böyle işler, hangi donanıma müdahale ederseniz o donanım garanti dışı kalır. Ram yada harddisk için geçerli değil bu durum. Ekran değiştirildi diye niye cihaz komple garanti dışı kalsın. O mantıkla çalışan markalar varsa tabi bilemem o onların ayıbıdır.
Bakın, şimdi ram ve hdd (harddsik) kapaklarında garanti etiketi yoktur. Bu da o kısımlara müdahale edilse dahi servis ıspatlayamayacağı için garanti dışı bırakmaz. Yanlış ram kullanımı veya içerisinde üzeri etiketsiz ram görsün ana kart arızasını veya ekran kartı arızasını anında garanti dışı bırakır, çünkü farklı donanım kullanımı der ve mahkemede haklı çıkar (yaşadık). Gelelim harddisk olayına, aynı mantık lisanssız xp yükle, virüs yüzünden işlemci ısınsın (örnek verdim sadece) veya ısınmadan doğan bir problem gelişsin gör bak nasıl garanti dışına bırakırlar. Ne kadar notebook ve laptop servisleri ile içli dışlısın bilmiyorum ama nabza göre şerbet verir hepsi. Kullanıcı hatası herşey garanti dışıdır. Her parça bir bütündür müdahale edemezsin. (telefon gibi). Müdahale edersen genel garanti dışı bırakırlar. Artık Pc lerde de böyle garanti etiketi vuruyorlar kasanın kapağına, hele bi aç bak servis kabul edecek mi o makinayı.

Ram ve harddisk haricinde işlemci üzerindeki soğutucunun 4 vidasından 1 tanesine çok kolay yırtılabilir garanti etiketi vuruyorlar. Notebook alt kısmındaki vidaları da tornavida vurulunca sökülebilir boya ile kaplıyorlar (inan bana çok iyi biliyorum ) bu yüzden de servisten sana telefon ederlerse şaşırmayacaksın "Bilgisayarınıza yetkisiz müdahale edilmiştir" dediklerinde " yok siz açtınız derseniz dinlemiyorlar.

Neyse çok karamsar yazılar yazdım biliyorum fakat ağlayarak işinizi çözersiniz ağlayarak derken gidin servise derdinizi anlatın ben öğrenciyim isteyerek yaptığım birşey değildi böyle oldu yan yattı çamura battı hatta üreticiye direk mail atın (bulabilirseniz) müşteri memnuniyeti anında değişim bile verirler. İnşallah atacağın mail falan işe yarar. Maili ingilizce olarak yurtdışındaki üreticiye atacaksın, servise gitmeden bunu yapmanı tavsiye ederim.