Seo açısından bilemem ama com ve netin tahtını hiç bir uzantı sarsamaz
Bence yanılıyorsun benim çok tk domainim oldu nette oldu comda orgda hiçbirinde fark göremedim sadece tk da şöyle bir sorunum vardı com netten daha geç indexleniyordu onuda pingleme sistemlerini kullanarak çözdüm. O senin kendi düşüncendir. Bilişim teknolojileri gün geçtikçe değişip gelişirken bence siz hala aynı kalmayın. İleri görüşlü olmak gerek. Kişisel tercihlerinize saygı duyarım ama genel olarak ele alındıgında durum değişmez. Ben genel olarak domainleri ele aldım ve tk uzantısınında bir com ve net hatta daha iyi işler çıkardıgını gördüm. Ki daha iyi diye birşey söz konusu olamaz çünkü
com/net 20/30 yıllık alan adları tk kaç yıllık? Ve genel olarak bir grafik çizecek olursak tk nında yeri ve gelişim hızı onlardan farklı olmaz. Hatta hızla gelişen bilişim teknolojilerini de dahil edersek daha hızlı..
Diyeceğim, siz kendi "
bence" eki kullanarak istediğiniz yorumu yapabilirsiniz ama genel olarak kesinleşmi belgelendirilmiş gibi bir madde eklercesine bence yanlış
Yeterki (ç)alıntı içerik olmasın özgün olsun çalışın uğraşın karşılıgını çok güzel alıyorsunuz. Size şunuda diyebilirim 2007/2008 yıllarındna bu yana binlerce konu kasılmış bir com sitemde "Abc deneme konu 123" şeklinde ve 2009/2010 yıllarında açılmış link vs kasılmamıs sitemde aynı konuları açıp bekledim
özgün tk üstte çıktı diğeri altta uygulama aynıydı.
Tahtı sarsma konusuna gelincede bence taht sarsılacak birşey şuan için mevzu bahsi olmaz. Ama sarsılacağı kadar şuan sarsılmış durumda ki tk nın bir alternatif olabileceğini belirtirim. Hemde com/net/org'a nispten bu kısa süreçte. TK TurK internet adresi ( uzantısı olmayı hedefliyor.
Daha yazsam uzar gider... Ama kısaca özetliyorum anlayışla karşılamanız dileği ile. Hayırlı ramazanlar.