nurulmac11 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam benim bildiğim daha doprusu duyduğum orda türklere pek iyi gözle bakmolarmış dışlıolarmış..orda okuyan bi tanıdık demişti daha yeni...
hocam Kıbrıs'lılarda Türk hemde Türklükleri için savaşacak kadar.Burada evet bazı kesimler Türkiye'lere iyi bakmaz ama anlatılanlar doğruysa az bile yapıyorlar.Zamanında özellike Barış harekatından sonra adaya gelen Türkiye'lilere kıbrıslılar kızlarıyla evlendirmiş ev,tarla,altın bile vermişler.Adam 1 kaç ay sonra memlekete gidiyorum bahanesiyle gider ve gidiş o gidiş.Böyle yapan çok olmuş.Eskiden Kıbrıs'ta hırsızlık olayları yok denecek kadar azmış.Ama ne zaman Türkiye'den bazı kendini bilmezler gelmiş burda hırsızlık yapmış ondan sonra Türkiye'lilere önyargıyla yaklaşmışlar(Bazıları).Ama bu önyargıyı kırmak bizim elimizde yani mesela 2 sene boyunca tartıştığım bir eleman(Kıbrıslı)hatta kavga bile edecektik bu sene can ciğer kardeş olduk.Onunla özel olarak konuştuğumda Türkiye'den gelen bazı insanları sevmediğini çünkü çok artist olduklarını havalı olduklarını o yüzden pek sevmediğini belirtti.Belliki 2 sene boyunca benide sevmemiş ki bende onu pek sevmemiştim ama bu sene baya iyi adam olduğunu öğrendim.Yani iş birazda Türkiye'lilerde bitiyor.Bizim gibi buraya gelip efendi insanlara kimse birşey demez.Yinede az da önyargı var kesinlikle...