çünkü veritabanı programcılığı öyle forumlardan falan öğrenmen zor. Web tasarımını artık 15 yaşında çocuklarda yapıyor. Buluyor bi wp tema bi joomla tema bi edit al sana web tasarımı. Yani böyle büyük bir şirket olmadığı sürece web tasarımı işine yaramaz yarasa bile dışardan falan öğrenirsin. Fakat veritabanı programcılığı bu işin de tabanı yani bunu öğrendiğinde sadece tasarım değil hemen hemen bütün sistemi öğrenmenin yolunu açıyorsun.
veritabanı programcılığı kesinlikle pişman olmazsın

web programcılığını zaten okula gitmedn öğrenirsin
Lise yıllarımda bende aynı hataya düşmüştüm.Arkadaşlar, Web tasarım ve programlama o kadar kolay bir husus değil.Ona bakarsanız artık 15 yaşında çocuklar macro programları koxplar yazıyorlar.
Olaya bu yönden bakmayanız lütfen, 15 yaşında dediğiniz çocuk php bir sistem yazabiliyor mu ?, asp.net bir sistem yazabiliyor mu ?
Web programlamayı bu kadar küçüsemeyiniz lütfen.
Konuyu açan arkadaşa söylemek istediğim birkaç husus var.
Web programlama bölümü mezunuyum.Bende senini gibi dal seçerken çok zorlandım.Ancak aralarında ki farkları gördüğümde kendime en uygun olanı seçtim.Şimdi veri tabanı web programlamaya nazaran biraz daha sabır ve emek gerektiren bir daldır.Nedeni ise web programlamada yaptığın işin görsel karşılığını alabilme şansın olmasına rağmen veri tabanında iş bitmeden hiçbir sonuç elde edemezsin.Hangi dala kendini daha çok yatkın buluyorsan, onu seçmelisin.
Bilgisayar bölümü öyle bir bölümdür ki sen kendini geliştirmediğin sürece, okulda öğretirenlerle hiçbir şekilde bir yere gelemezsin.Hocaların sana hiçbir zaman herşeyi öğretmeyecekler, onlar temeli verecek sen katları çıkacaksın.
Anlatmak istediğim olay, hangi dalı seçersen seç yine iş senin kendini geliştirmende bitiyor.
Ayrıyetten Web tasarım bölümünde ders müfredatını araştırırsan, Lise 3'de asp.net gösteriyorlar, asp.net kullanırken de c# yada vb kullanıyorsunuz.Yani programlama dillerini de görmüş oluyorsunuz.