nurulmac11 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3. teorimi çürüttün diyebilirm ama tarih her zaman doğru söylemez firavunun piramitleri yaptırtmak istediğinin videol ukanıtı yok sonuçtak (kuran'da yazmıyor diye bilioyum yazıyorsa pes...)

yani başka biri olabilir o dönemde o civarlara yakın başka bir inançsız millet ve bir peygamber (kuranda binlerce peygaöber geldiği yazar..)
afedersin Kuran'daki ayeti eklemem gerekiyordu fakat konu ile alakalı olmayabilir diye düşünmüştüm neyse devam edeyim,

Alıntı
Kasas 38

Firavun: Ey ileri gelenler! Sizin için benden başka bir ilah tanımıyorum. Ey Haman! Haydi benim için çamur üzerine ateş yak, bana bir kule yap ki Musa'nın tanrısına çıkayım; ama sanıyorum, o mutlaka yalan söyleyenlerdendir, dedi.
herşeyin videolu ve resimli anlatımı olmuyor ne yazıkki. İslamiyet inancına göre ilahi bir kamera bizi zaten çekiyor ahirette kendimizi izleyeceğiz o zaman inşallah piramitlerin yapımınıda izleriz. Şimdi kuranda binlerce peygamber geldiği yazar elbette fakat en çok Hz.Musa, Hz.Nuh, Hz.İsa ve Hz.Muhammed (s.a.v) bu 4 büyük peygamberden bahseder. O döneme Hz.Musa'nın gönderildiğini yukarda verdiğim

Alıntı
Sonra onların arkasından Musa'yı mucizelerimizle Firavun'a ve topluluğuna gönderdik. Tuttular o mucizeleri inkâr ettiler. Ettiler de bak, o bozguncuların âkıbetleri nasıl oldu! ayetle kanıtlayabiliriz
Alıntı
Musa: "Ey Firavun! Bil ki ben âlemlerin Rabbi tarafından gönderilmiş bir peygamberim." dedi.
bu ayetlerin sayısını arttırabilirim.