Yazdıklarınızdan bir şey anlaşılmamış. Daha net ve açık cümleler kurarsanız yardımcı olunabilir.
Anladığım kadarıyla yazabileceğim;
// onclick="tinyMCE.execCommand('mceAddControl', false, this.id);"Bu satır php değil javascript'tir.
<a href="#" onclick="tinyMCE.execCommand('mceAddControl', false, this.id);">link</a>Buna benzer bir şekilde bu satırı çalıştırabilirsiniz. Fakat this.id kısmı bir değişkendir.
<textarea rows="8" cols="40" name="post_content" id="post_content" class="required"></textarea>
<script type="text/javascript">
<!--
tinyMCE.execCommand('mceAddControl', false, 'post_content');
-->
</script>Bu satırlar sadece post_content id'li hemen üstündeki textarea'ya TinyMCE editör ekliyor.
Sorun kısaca şöyle sistemde bir yerde her kullanıcının kullanabildiği bir long text alanı var ben buraya yazı renklendirmek için vs html editör eklemek istiyorum.Buda tinyMCE adlı wordpress eklentisi sağlıyor.Eklenti sorunsuz kurdum ama bahsetiğim text alanına gelmedi bende çağıramıyorum.Scripte bunu yapacağım satıra
// onclick="tinyMCE.execCommand('mceAddControl', false, this.id);" şekilinde not düşülmüş sanırım nasıl çağıracağımla ilgili ama ben ne anlama geldiğini bilmiyorum.
kodlar yeterli değilse tüm sayfayı ekleyebilirim.