konuyu açan arkadaşa teşekkür ediyorum bilgiler oldukça faydalı.
? Konuyu, "SERPs için inanılmaz bir çözüm değil" şeklinde yorumlayan arkadaşlara da sitem ediyorum. Zaten konuda böyle bir iddia da yok.
"Başarı getiriyor" kelimesine "mükemmel başarı değil"(?) cevabı veren arkadaşların yazılarını hayretle okumaya devam ediyorum.
Kişisel tartışmalar, konudan faydalanacak olan arkadaşların ve paylaşım yapmak isteyenlerin heveslerini kırıyor.
Bir çok algoritma deneyen ve geliştiren, microsoft gibi bir yazılım devine "arama sonuçları" konusunda açık ara fark atan Google, elbette basit şeylerle kandırılmaz. Konusunda uzman olan kişilerle çalıştı ve çalışmaya da devam ediyor.
Peki bir webmaster'ın bu konularda uzman olmasını beklemek ne kadar doğru olur?
Peki bu konularda uzman değilsek, konu hakkında araştırma yapmış olan birisinin verdiği bilginin değeri ne kadar büyüktür bir düşünün derim.
Son olarak, eğitim yıllarında sıkılarak okuduğumuz ders kitaplarının indeks bölümlerine bir göz atmanızı tavsiye ederim. Mesala Osmanlı Tarihi kitabı, konu olarak nasıl bir bütünlük içerdiğini hayranlıkla gözlemleyebiliriniz. Bu bütünlüğü Osmanlı Tarihi konusunda uzmanlar tarafından yazılmasına borçludur. Sıradan, sınıf geçmek isteyen öğrenciler bu bütünlüğü asla anlamayacaktır.
Peki bizim sitelerimizdeki indeksler ve içerikler bu uzmanların yazdığı gibi "detaylı bilgi mi içeriyor, yoksa sınıf geçmek isteyen öğrencinin kopya kağıdı gibi mi yazılmıştır?
Bu adım konuyu yazan arkadaşın da vurguladığı çok önemlidir. Yani temeldir. Temelin üzerine yapacağınız binanın katları ne kadar güzel olursa : sağlam temel + sağlam malzeme + güzel görünüş bir araya gelir ve en çok alıcı bu yapıya başvurur. Bu temelin üzerine kaliteden ne anlıyorsanız onu inşa etmelisiniz.
Not: paylaşımın yapılmayacağı konusunda sitem de bulunan arkadaşları anlıyorum. Ancak bilgi paylaşımı her devirde münkirlerin bilinsizce hatta küstahça konuşmalarına engel olamamıştır. Ancak bilgi de giçbir zaman balçıkla sıvananamıştır. Bence paylaşımı artırarak kalite artırılmalıdır.
Herkese saygılar.
Teşekkürler hocam saygı bizden. İyi çalışmalar...