ara makas asrın icatlarından

adam benim saçı tuttu gözümün önünde kesti bir baktım saç hala yerinde sanki hiç kesilmemiş gibi.örnek 100 teli kesiyorsa mesela 60 civarını kısaltıyor geriye kalanını ise uzun bırakıyor diye biliyorum(yanlış olabilir)
Amma attın.. 100 telin 60 cıvarı kafadan kısalmaz.

Ara makasın tek amacı var , O da kırıkları toplar.
Konudaki saçlar içinde birçoğu fön demiş , Arkadaşın saçı ya kıvırcıksa..

Ya dalgalı değilse..
Fotoğraflarda ki mankenlerin saçları dalgalı saç , belli.. Yani nereye yatırırsan yatır , direk yatar. Fön ile yapılmamış..
O tip saç yaptırman için şöyle bi' 2 ay elletme saçlarına (şuanda uzunluğunu bilmediğim için kısa olarak ele aldım) , ardından git *adam akıllı bi' berbere ne uzun olsun ne kısa.. Makineyle girmesin saçlarına ya da tarağı en dibe yatırıp basmasın makası..

Onca emeklerin boşa gider. Gittiğinde adama " Aynı uzunlukta kalsın , kabalığını ve birazda kırıklarını topla" demen yeterli olur , Tabi oradaki söyleyeceğin adamın meslekten bi' alakası varsa...
*adam akıllı bi' berber: Yaş ortalaması bence 38-40+ olanlara git. Gençler genelde yanlara 1 numara, üstlerde şeklin neyse o şekilde şekillendirip keser. Sen akşam eve gittiğinde yıkadığında arka tarafın kısayken ön tarafın yamuk yumuk uzun olduğunu görürsün. Mecbur hergün aynı stil ile dışarı çıkman lazım.
Not: Berberim.