Jackie kardeş sana işlerinde başarılar ancak TAMAMEN DENKLİĞİ OLMAYAN BİR ÜLKE ...Yök artık AB üyesi olmayan hiç bi ülkenin diplomasını kabul etmiyor bulgaristanda aynı sorun var sandım haftalardır telefonlara gömüldüm ancak ab üyesi olmayan ülkelerin sorunudur bu bu arada ukraynadan gelen ukraynali bi arkadaşım var çocuk bizim diplomamız dünyada tannmıyor diye geldim dedi Tıp okuyor kendisi 6.sınıf oldu şuanda
Evet direk denklik yok. Geçen sene bir iki üniversite için vardı bu sene yok seneye ne olur bilinmez. Fakat denklik almak için denklik sınavları var. Yurtdışında eğitimini tamamladıktan sonra gelir denklik sınavlarına girer başarılı olursun denkliğini alırsın. Ayrıca her geçen gün yurtdışına eğitim almak için çıkan öğrenci sayısı artıyor bunlar için elbetteki birşeyler düşünülür. Ki her yer özelleşiyor denkliğin çokta büyük bir geçerliliği kalmadı zamanla kalmayacağınıda düşünüyorum.
peki orada hem okuyup hem çalışma imkanımız var mı ailemize fazla yük olmayalım
Çalışma imkanları heryerde olduğu gibi ukraynada da yasal olarak yasak öğrencinin çalışması. Fakat çalışan birçok arkadaşımız var türk işyerlerinde vs. eğitim sezonu boyunca eğitim saati çalışmayı zorlayabilir fakat yaz tatillerinde iş imkanları artar. Gireceğiniz çevre ve sosyal ortamlar iş konusunda size yararlı olacaktır.
rusça öğrenmek için gidebilirm önümüzdeki yıl sanırım
Rusça'nın önemini anlayan kişilerdensiniz : ) ve her geçen gün bu önem artmakta.. Bu konuda size alternatif seçenekler sunabiliriz. Dönemsel Rusça kurslarımız mevcut. Aynı zamanda bir üniversitenin hazırlık sınıfına da kayıt olabilme şansınız var ki bu uzun dönem düşünüldüğünde iyi bir seçenektir.