Özel misafir olarak 1 hafta kaldım kampusun içindeki yurtta.(Elazığ'dan turnuva için giden bir futbol ekibi ile birlikte)
Bildiğim kadarıyla şehir merkezinde de devlet yurtları var. Kampüsün içi fena değil, ortalama bir anadolu üniversitesinin üstünde denebilir ve tramvay Yurtların bulunduğu yere yakın geçiyor. 30KM denince şehirlerarası yol gibi birşey aklına gelmesin üniversite ile şehir merkezi arasında yerleşim birimleri devam ediyor. Üniversiteye yakın yeni kurulmuş siteler var anladığım kadarıyla öğrenciler birçoğu o civarlarda kalıyor(bir öğrenci evine 1 gece misafir oldum), sitelerin bulunduğu yerlerde süpermarketler cafeler restoranlar parklar falan var öğrenci için ideal yani(ama oradaki marketlerin pahalı olduğunu duydum).
Kaldığım yurtlar pek iç açıcı değildi, her odada toplam 4 ranza vardı diye hatırlıyorum askeriye koğuşu gibi, tuvalet banyo ortak.(Her odaya ayrı tuvalet banyo yok)
Bunun dışında halkı gerçekten iyi davranıyordu bize ama epey tutucu olduklarını da duydum(bir üniversite öğrencisi için sorun yaratabilir).Şehirmerkezinden çok birşey bekleme(Elazığdan kat kat üstündür

ancak bir İzmir olamaz). Muhtemelen ilk senenin sonunda sıkılmış olursun şehirden.
Şehre yaklaştıkça içinin daralması muhtemel çünkü etrafında bir tek ağaç bile göremeyeceksin

sadece uzun kurak düzlükler. Ve nem oranı çok düşük olduğundan sabah güneşin altında kavurma olurken gece kısa kolluyla dışarı çıkamıyorsun soğuktan.
Ha unutmadan dışarda yemek içmek epey ucuzdu, (Döner ayran gibi şeyler)
Doğrusunu söylemek gerekirse benim favori şehirlerimden biri sayılmaz Konya

ama herkesin beklentisi farklı, umarım sen mutlu olursun o şehirde.
Kolay gelsin...