BEYZADE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Alıntı
Aynı bölümleri aynı odalara yerleştirme gibi bir amaçları var mı yoksa rastgele kime kime gelirse şeklinde mi ?
Bu konuda bilgin var mı peki ?
hayır. aynı bölümde okuyanlar aynı odaya diye birşey söz konusu değil. ama iyi anlaştığın arkadaşın senin odana gelmek istiyor diyelim. eğer odanda boş yer varsa, yurt yönetimine dilekçe ile başvurur ; "ben xxxx numaralı odaya geçmek istiyorum." diye. hemen senin odana nakli gerçekleşir.
tersi de söz konusu. sen, iyi anlaştığın arkadaşının/arkadaşlarının odasına geçmek istiyorsun diyelim. eğer o odada boş yer varsa, aynı şekilde dilekçe verir ve arkadaşının/arkadaşlarının yanına geçersin.

Yandan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beyler şu harç kredisi vardı taksitli mi ne ödüyoruz ben gece okuluyum simdi benim acayip çok onu nasıl öyle yapıyoruz.
sende benim gibi ikinci öğrenimsin. ve maalesef biz harç kredisinden yararlanamıyoruz. ama şöyle bir durum var; ilk sene ortalamanın çok üstünde bir başarı elde edersen, mesela 4.00 üzerinden 3.00, 3.50 veya üstü bir ortalama elde edersen, o zaman bölümünün normal öğrenim yapan kısmına geçebiliyorsun. ya da yine ikinci öğrenim olarak kalıp normal öğrenimin ödediği paraya eğitimini sürdürebiliyorsun...

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Beyler yurt başvurusunda bulundum diyelim. Ama kayıt yaptırmadım? Burs ve katkı kredisi almamı etkiler mi?
yurda kayıt yaptırmaman burs ya da katkı kredisi durumunu etkilemez. sadece yurt hakkından olursun ve sonra kyk yurdunda kalmak istediğinde tekrar başvuru yapmak durumundasın.

başka soru?