Düzce meslek yüksekokulunda veya düzcede lise,üniversite okuyan var mı ? ortamı , çevresi filan nasıl ?

MYO okuyan bir arkadaş demiş;
Alıntı
1 yıl düzcede matematik okudum ve bu yıl okulu bırakıyorum.eğitimi kötü.ilk başta bize çok iyi gelmişti.öğretmen öğrencileri iyi gibi gözükmüştü.ama biz bölümün ilk öğrencileriydik ve sen de öyle olcaksın bu yüzden herşey bizler üzerinden dönüyor.öğrencinin değil hocaların istediği oluyor.bölümünle ilgili gerekli dersleri tam verimli alabilceğini sanmıyorum.hoca eksiklikleri,hocanın kendi yetersizliği derken hocalar da problem olur.
düzcenin not sistemi de kötü.vize final ortalaman 55 olsa geçiyorsun ama bütünlemeye girebilmek için de 45 ortalamaya sahip olman gerek.45 yaptın 55 yap da geç ozaman diyosun kendi kendine.
ayrıca hocalar bildiğin ilkokul öğrencisi muamelesi yapıyor.ben lisedeyken nedne okula gelmediğimi açıklamazdım,burada sana niye gelmedin nerdeydin diye soru da değil hesap soruluyor.öyle üniversitede keyfime göre devamsızlık yaparım hikayeleri de yalan ha sınıfın 70-80 kişi vardır bi yolunu bulursun.
ondan sonra.yatay geçiş yapıcam diye hayal kurma.düzce üniversitesi çok yeni olduğu için adamlar öğrenciyi elinde tutmaya bakıyor.çok çok sağlam bi torpilin olması lazım.
düzceye gelince.düzce deniz kenarı değil,akçakoca ilçesi denizkenarı ve düzceyle akçakoca cidden birbirinden farklı.en azından denizin olduğu yerde medeniyet var.düzcede alışveriş merkezi yok.yemek olarak burker king mcdonalds fln yok "cihat burger" var bide pizza pizza.herşey çok kısıtlı.kafe olarak 2 en fazla 3 tane adam gibi oturabilceğin yer varsa vardır.

küçük şehir ne bekliyosun diyip bu bahanenin arkasına sığınmaya gerek yok.2 yıldır boluda yaşıyorum.bolu da küçük şehir,ama bi çok kafe seçeneğin var.halk öğrenciyi kabullendi artık.ama düzce hala öğrenciye kötü gözle bakıyor."şehri dinden imandan çıkardınız" gözüyle bakılıyor.ayrıca düzcede cemaat yurtları vs çoktur.bulaşmamanı tavsiye ederim.sadece para üzerine kurulular.düzcede sağlayabilceğin en olumlu şey devlet yurdundaki arkadaşlık ortamıdır.