Aşağıdaki basit adımları takip ederek yukarıda belirttiğim sorunları çözebilirsiniz.
445 Numaralı Portu Kapatın
Kayıt Defteri Düzenleme (Registery Editor) yazılımını açın. Bunun için Başlat > Çalıştır butonuna tıklayın ve açılan küçük pencereye regedit yazarak Enter tuşuna basın. Kayıt Defteri Düzenleme aracı yeni bir pencerede açılacaktır.
Kayıt defterinde şu anahtarı kontrol edin: HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Servic es\NetBT\Parameters. Sağ panelde TransportBindName başlıklı bir girdi göreceksiniz. Bu girdi üzerine çift tıklayın. Varsayılan değeri silerek TransportBindName girdisinin değerini boş bırakın.
135 Numaralı Portu Kapatın (Close Port 135)
Kayıt defterinde HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\OLE lokasyonunu kontrol edin. Burada EnableDCOM başlıklı bir string göreceksiniz. Varsayılan değer Y ise N olarak değiştirin.
Daha sonra Kayıt Defterini kapatın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
İsterseniz NETBIOS'u da devredışı bırakabilirsiniz.
Eğer yukarıda anlattığım yöntemler sorunu gidermenize yardımcı olmuyorsa aşağıdaki yöntemleri de deneyebilirsiniz.
Yöntem 1
Başlat > Çalıştır butonuna tıklayın ve regedit yazın.
Daha sonra HKEY_LOCAL_MACHINE > SYSTEM > CurrentControlSet > Services > Browser > Parameters sekmesine geçin.
IsDomainMaster başlıklı anahtarı (key) bulun ve Data: False olacak şekilde ayarlayın.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Yöntem 2
Başlat > Çalıştır butonuna tıklayın ve cmd yazın.
Komut satırında netsh yazın ve Enter tuşuna basın.
Daha sonra winsock yazın ve Enter tuşuna basın, daha sonra reset yazın.
Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Yöntem 3
LspFix yazılımını yükleyin ve talimatları takip ederek onarma işlemini gerçekleştirin.
Yöntem 4
KB894391 başlıklı yamayı indirin ve uygulayın. (Bu yama Windows XP SP2 Türkçe kullanıcılarına yöneliktir. Diğer işletim sistemlerine ait güncelleştirmeler için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.
Bilinen Problemler: İnternet Cafe sahipleri bu problemi sık sık yaşadıklarını ancak önerdiğim çözümlerle sorunu gideremediklerini belirtiyor. Konuyla ilgili olarak araştırmalarım devam ediyor.
Not: Daha önce bu yazımı diğer websitelerimden biri olan Mikroproje'de yayınlamıştım. Kişisel blog sayfamda da yayınlamanın okuyucularım için faydalı olacağını düşündüm. Bloglarınızda ya da abonesi olduğunuz forumlarda paylaşırken kaynak olarak bloğumu gösterirseniz sevinirim.
ALINTIDIR....