Kazanan Arkadaşları Tebrik ederim.
Sistemem çamur atan arkadaş: Sistem güzeldi. geçen sene bende bu sistemi bekledim. ve benim gibi cok kişi de vardı. puan ların yükselmesinin nedenide budur. herkez alandışı gidebildi 10 puanlık bir kırılmayla.
size kayp ettiren ösymnin çıkarıdıgı klavuz. artık hangi organlarından uydurup yazdılarsa oray o sıralamaları. tebrik ediyorum. sistem öyle bi değiştiki. bütün üniversiteler ilk defa öğrenci alıyormuş gibi oldu. 2009 yerleşmesine bakıp 2009 da cıkan klavuz değil. bazı tercih motorları ve dershanelerde bu sıralmamlar var. dönüş türülmemiş eski sisteme göre olan sıralama. ona baksaydınız daha saglıklı tercih ayapabilirdiniz ama yine garanti veremz kimse. Dediğim gibi İlk defa öğrenci aldılar.
bende İstanbul üniversitesi iletişim fakültesini kazandım. marmara iletişimle arasında çok gittim geldim ama istanbul ünisini sectim. orayı kazanan ve ya orada okumakta olan arkadaşlar varsa tanışmak isterim.
Sadece sözel ve eşit ağırlıkta değil sayısalda da ilk 50 bin içerisinde çoğu bölüm beklediğimden daha yüksek puanla öğrenci aldı.Örneğin ben geçen sene en son 40 bininci kişiyi almış olan bölüme bu sene 34 binlik sırayla yerleşebildim.Bunun nedeni önümdeki kişilerin çoğunun ÖSYM'nin saçma kılavuzu nedeniyle kendi puanından ve sıralamasından daha iyi olan bölümlere yerleşebileceğini düşünüp tercih yapması.Sözün özü; ÖSYM verdiği taban puan ve sıralamalarla milleti 'bakın şuralara rahat girebiliyorsunuz' diye gaza getirdi ve millet de seneye hazırlanma düşüncesini aklından çıkarıp tercih yaptı.
TM-TS'ci arkadaşlar için gerçekten üzgünüm.Malesef bu sistemde onlar heba oluyor.En basit örneğinden arkadaşım MF olmasına rağmen TM'den hukuğu yazdı ve kazandı.Bir önceki yılın sistemiyle onun hukuğa girmesi çok zordu.Böyle olunca da TM-TS'de beklenmedik yükselişler oldu.Canınızı sıkmayın,hayırlısı olsun.Belki böyle olması hepiniz için daha iyidir.