iyi günler arkadaşlar

tam üç gündür bu sorunu çözmek için yamadığım iş kalmadı

sıkıntıyı yaşayan benim gibi bir çok arkadaşımız var umarım sizlerin bilgileri ve yardımları ile onlarada çözüm sunarız

sorun aslında joomla kurulumunun başından başlıyor.

cpanel linux kullanıyorum

sırayla anlatıyorum

1....joomla kurulumuna başladığımda resimdeki hata ile karşılaşıyorum

2..ftp den baktığımızda aslında sunucuda zaten configuration.php adında bir dosya yok resimde görüleceği üzere başka bir dosya var

3..velhasıl kelam kuruluma devam ediyoruz ve joomla kurulumu resimde görüldüüğü üzere tamamlanıyor ve yok olan configuration dosyası kendiliğinden oluşuyor..

rsimde aslında standart ayarda olduğu için yazılıyo olması lazım

4...sobi2 kurulumuna geçiyorum eklenti kur kaldırdan kuruyorum

buraya kadar sorun yok gözüküyo ama installa bastığımda aşağıdaki hatayı alaıyorum

burada anlaşılacağı üzere genel yapılandırma dan ftp layer hayır seçmemiz lazım hemen denileni yapıyoruz... ama aşağıdak hatayı alıyorum

ftp den gidip ilgili dosyanın ayarını 777 olarak değiştiriyorum... joomla üzerinden artık ftp katmanını kapatabiliyorum ve kapattım...tekrar joomla üzerinden bileşenlerde sobi2 ye tıkladığımda tekrar sobi2 kurulum ekranına geliyorum

ve yine install yapınca yukarıdaki resimde olan hatayı alıyorum..

5..kurulumu sonlardırmak için administrator/components/com_sobi2/install.sobi2.php

dosyasını ftp den siliyorum ve kurulum gerçekleşir eklenti kuruluyor. şimdi bu eklentinin kendi sitesinden indirdiğim tr dil dosyasını manager language kısmından yüklemek istiyorum.bu arada ftp katmanını tekrar aktif yaptım yükelem yapmak için.kapalı olduğunda fpt erişim sağlayamadığı için kurulum yapamıyo.

burda installa bastığımızda resimde görülen hatayı alıyorum ve burda tıkanıp kalıyorum işte

bu sorunu nasıl düzelteceğiz yardımcı olursanız çok teşekkür ederim..