Şimdi hocam olayla ilgili bilginiz ne düzeydedir bilmiyorum fakat yazayım kısaca.
Yerleştirmeler yapılırken sınav birincisinin listesinden kontrol etmeye başlarlar.. Bu böylece sonuncu öğrenciye kadar ya da kontenjanlar dolana kadar gider.
Şimdi ben 320.000 sıralamadaydım, adamlar başladılar benim tercihlerimi kontrol etmeye.
İlk tercihe baktılar bölümde yer yok, ikinciye geçtiler yer yok, üçüncüye geçtiler yer yok, böyle yer olana kadar devam ediyorlar. Benim 8. tercihimde yer vardı oraya yerleştirdiler..
8. tercihimde yer olmasaydı 9,10,11,12 ... 29,30 diye devam edeceklerdi.. Hiç birinde yer yoksa ben de açıkta kalacaktım..
Yerleştirme mantığı budur.. Bu mantığa göre baktığınızda sizin tercih ettiğiniz yerlere sıralaması sizden daha iyi olan kişilerin tercih sayısı kontenjanı doldurmuş.
Bu şekilde açıkta kalmışsınız. Geçen seneki ve bu seneki sıralamalardaki farklar vs. bunlarda ÖSYM'nin suçlarıdır. Ben de ÖSYM'yi savunmuyorum sizlere zaten..
Bu sene yerleşenler bir nevi şansa yerleştiler diye denilebilir.. İki kitapçığa bakıyorum arada 80.000 kişi bile oynuyor.. Hocalar sistem değişti ondan oldu diyorlar..
Sistem değişti de ne oldu, alınacak öğrenci belli, bölüm belli herşey belli 80.000 öğrencilik yeni kontenjan mı açıldı eşit ağırlıkta geçen sene 300.000 ile alan bu sene 220.000 ile alıyor..
Sizlerde haklısınız arkadaşlar, diyecek söz yok umarım sizlerde ek tercihlerde yada seneye istediğiniz yerleri kazanabilirsiniz.. Sistem değişmezse seneye tercih yapanlar daha rahat olurlar.