Rudeboy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ders çalışmaktan ve okuldan nefret eden biriysen bilgisayar ve ders çalışmayı bir arada yürütemezsin. (Ben dahil bir çok örneği mevcut.) Bir seneliğine bilgisayara ara versen hiçbir şey kaybetmezsin. Hem kendini sağlama aldıktan sonra bu işlerle uğraşmak emin ol daha çok keyif verir.

Ders derste öğrenilir. Okulda mutlaka dersleri dinle, günlük tekrarını yap. (En çok yapılan öneri bu ve gerçekten işe yarıyor.)

Maddi imkanlarını bilemiyorum. Müsaitse bir dershaneye yazıl. Ama okumaya niyetin varsa yazıl, geyik yapmak için gitme dershaneye. (Bkz: benim gibi.)

Sosyal hayatından vazgeçme ama azaltmaya bak. Atıyorum haftada üç-beş kere dışarı çıkıyorsan bire, ikiye indir. Çevrenden gelen " ulan oğlum okuyacaksında adam mı olacaksın gel takılalım. " , " memleketi sen mi kurtaracaksın " gibi sözlere kulak asma. Bu tip insanları çevrenden uzaklaştır.

Arkadaşlarına hayır demeyi öğren.

Emin ol, bir sene kendini sıkacaksın. Gerisinde ise rahat rahat yaşamına bakacaksın. Bu konuda boksör Muhammed Ali'nin sevdiğim bir sözü var. " Antremanların her dakikasından nefret ediyordum. Fakat ' vazgeçme ' dedim. Şimdi sıkıntı çek ve hayatının geri kalanını şampiyon olarak yaşa. "

Gelelim dersler konusuna. Temeli halletmeden ikinci bölüm konularına geçme. Sayısal veya TM isen otur şimdiden temel matematiğe çalışmaya başla. Konuları tek tek öğren, biri bitmeden diğerine asla geçme. Birinci merdivenden dördüncüye atlamaya çalışırsan düşersin.
Değerli yorumunuz için gerçekten çok teşekür ederim. Bu seneyi elimden geldiğince çalışarak geçireceğim.
Arkadaş çevresinde de bayağı bi temizliğe ihtiyacım var çünkü hep derste , dersanede her yerde geyik yapıyoruz. Bu sene böyle şeyler yapmayacağım inşallah.
Tekrar teşekür ederim