Line'ın anlatmak istediği sanırım , r10'da çok rastlıyorum bende,bir yerlerden copy paste yapıyorlar .. x şahsı y.com 'dan günde xxxx kazanıyor.Siz de salak gibi dizi, sohbet , oyun falan kasın yazıyorlar. Sanki herkes Bill Gates forumda.Herkes günde binlerce dolar kazanıyor.
Geçenlerde ben de gördüm.Ayda 300-400 dolar kazanıyorsan , netten para kazanıyorum yazma demiş biri.Şaşırdım . Tamam 300-400 dolar önemli bir para değil. Asgari ücret şu kadar geyiği de yapmayacağım.Ama ben netten ilk çekimi aldığımda, ki bu 27 dolardı , 27000 dolar kazanmış gibi sevinmiştim.Sebebi 27 dolar ile birşey yapacağımdan değildi . Sevinme sebebim zekamın paraya dönüşebilme olasılığını keşfetmiş olmamdı.
Yoksa 100 lira ile birşey yapılamaz .Bunu herkes biliyor.Ama en klişe örnektir.Cebinde 1 liran yoksa tuvalete gidemessin.O zamanda 100 liranın değerini anlarsın.
Bilmiyorum izleyen var mı ..Tom Cruise'un barmeni oynadığı bir film vardı .Orda şöyle bir örnek vardı. Bir adam sadece ayakkabı bağcıklarının ucundaki plastik kısmı üreterek dolar milyoneri oluyordu . Çok etkilenmiştim. O parça belki bir kaç cent. Ama kimse bak birkaç cent ne önemi var diyemez.
Para değerlidir.Azı da çoğu da.
Bir de parayı önemsemeyen insanlar , ya da miktarları küçük gören insanlar ya hiç çalışmayıp ve zekası olmayıp para kazanamayanlardan ya da yasadışı yollardan kazananlardan çıkıyor.