WiND adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ayeti düzgün yorumlayamıyorsun. Orda orucunu unutup yiyip içen kişinin orucunun bozulmadığını, tutmaya devam etmesi gerektiğini bildiriyor.

Yedirip içiren Allah bana o adamı göstermeyebilirde.
Hiç bilenle, bilmeyen bir olur mu demiştim ya

Şimdi düzeltiyorum özür dileyerek, Hiç Okuyanla, Okumayan bir olur mu?

Arkadaşım hadis ne demek? Hz.Muhammed (s.a.v.)'in söylediği değerli sözler. Şimdi sen ayetle hadisi karıştırmanın yanında yorumumu da karıştırıyorsun. Allah sana göstermeyi istemiyordur belki de, orada olduğunu veya orada olacağını biliyordur.

Yani şöyle daha detaya gireyim ama yüzeysel okumayalım lütfen

Kader: İnsanın yapacaklarının önceden yazıldığı bir kitap diyebiliriz, peki önceden yapacaklarımız belli ise Allah (c.c.) neden biz insanlara eğriyi doğruyu gösterip seçim yapmamızı istiyor.
İşte burada Allah (c.c.)'ın diğer sıfatları aklımıza geliyor.
İlim sıfatını anlatmıştım (okuduysan )
Kudret: Kudret, Hak Teâlâ'nın varlıklar üzerinde irâde ve ilmine uygun olarak te'sir ve tasarruf etmesi, her şey'i yapmağa ve yaratmaya gücü yetmesi demektir. Allah Teâlâ'nın sonsuz bir kudret sahibi olduğuna ve her şey'e kadir bulunduğuna, görmekte olduğumuz şu kâinat ve ihtiva ettiği güzellik ve şaşmaz nizam en büyük delildir.

Yani Allah (c.c.) Kaderimizi bildiği için yazdı. Fakat O (c.c.) istese birşeye ol desin ve o şey hemen oluverir. Allah (c.c.) isterse kaderimizi bile değiştirebilir. Şöyle bir örnek vereyim: Allah (c.c.) hiçbir kulununun haram yemesini istemez veya zina etmesini istemez ama kaderde yazıyor, Allah (c.c.) senin nerde ne yapacağını bildiği için kaderini yazmış. (daha detaylı da açıklayabilirim de konuyu saptırmayayım)

(yukarda yazdıklarım kısmen kendi yorumumdur, Allah (c.c.) sıfatlarının açıklamalarını tam yapabilmek için arşivimden aldım)

Şimdi senin nerde ne zaman ne yapacağın zaten belli olduğu için kimi kime göstereceğini yalnız ve yalnız O (c.c.) bilir.

Okuduysan ne mutlu sana