digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle. Bu mesele öncelikle bugün index sorunu yaşayan bir sürü insanın derdine deva olacaktır. Çünkü index problemlerinin başında google ın lsi ile elediği içerik geliyor.
Kötü niyetli kullanılmasından korktuğum için tam anlatmıyorum zaten bilenler biliyor. Ama semantik bir motor bir yazının ne kadar güvenilir olduğunu belirleyebilir.
Sonra bu yazının indexteki aynı konudaki diğer sayfalar ile benzerlik düzeyine bakılır. Ve sayfaya her terim için belirli katsayılar verilir.

Şimdi bu katsayı ne kadar düşük olursa olsun. Siz yüksek çarpanlaişleme sokarsanız (yüksek backlink) çıkacak sonuç büyük olacaktır. Ama şu da bir gerçektir ki o yüksek backlink gücünü katsayısı yüksek bir sayfaya verirseniz sonuç çok daha büyük olacaktır.

Çok detaylandırmak istemiyorum. Sanırım herkes anladı ne demek istediğimiz. Elbette linki yüksek olduktan sonra boş bir sayfa index alıp o kelimede yükselebilir. Ama siz aynı backlinki semantik güvenilirliği ve benzerlik katsayısı yüksek bir sayfaya verirseniz sonuç daha iyi olacaktır.

Digiklan hocam şu semantic kodlama mantığını bizlere genişçe biraz açabilirmisiniz. son bütün paylaşımlarınızda semantic kodlamaya önem verdinize göre, bize bu konuda aydınlatmanızı ümit ediyorum. saygılarımla.