Çok dar bir şekilde bakıyorsun olaya burada önemli olan üretici değil tüketici konumunda olan insanlardır. Bu konuda ki hedef kitle ise üretici
Her malın ucuzu ve pahalısı vardır. Sakızın da, Kolanın da , Arabanın da kıyafetinde herşeyin bazıları pazardan alır bazıları en pahalı mağazadan sen ya pazarcı olursun satarsın yada mağazacı olursun eğer lüks mağaza sahibiysen senden pazar fiyatına mal almaya gelenleri de uygun dilde anlatırsın ortalığı velveleye vermeden.
Ben misal olarak söyledim. Benim Joomla konusunda bilgimi bilenler bilir. Bu forumda onlarca kişiye gecelerce müşterilerine mahçup olmasınlar diye işlerini yaptım yardım ettim ne para istedim ne itrater kullandırdım. Ama Konu açıpta bakın yapamayacakları işleri alıyorlar ucuza piyasa öldü vesaire diye ortalığı kaldırmadım ki hala bu şekilde yardımcı oluyorum insanlara.
Bizde uzun yıllardır bu işin içindeyiz boş mesaj olarak algılamak yerine belki söylenmek istenen şeyler senin yararınadır diye okuman da fayda var.
Avrupaya iş yapıyorum diyorsun o zaman önce eleştiriye açık olmayı öğrenmen gerekmekte.
Ben ortalığı velveleye vermedim insanlar içindekileri yazdı bende aynı şekilde belki ihtiyacın yoktur ozaman nediyim ben senin deneyimine bi söz etmiyorum zaten ancak burada böyle bi sorun var ben iş yapıp ortada bırakmamak için o ücreti istiyorum biliyorum bir kişi bir site yaptırdıktan sonra o istekler orada sınırlı kalmıyor ve bunun için o emeği istiyorum 1 sene önce sitesini yaptığım insanların isteklerine hala yardımcı olmaya çalışıyorum maksat pahalı ucuz değil bi işin sağlıklı olması için ortak bir noktaya varılmasıdır diye düşünüyorum ben o arkadaşın ne adını verdim ne nickini böyle bir olay yaşadım dedm burada herkez buna benzer olaylar yaşamıştır sorun bu değil sorun türkiyede bu işlere gerekli özenin gösterilmemesi eleştirye açık olmakla avrupada iş yapmanın bi mantığı yok ben zaten avrupada yaşıyorum ancak yurt dışına bir iş yaparken adama bi ücret verince adam hık etmiyor mık etmiyor eğer buysa budur diyor ve işini yaptırıyor ve bende ozaman işin en iyisini yapmaya çalışıyorum ve bence benim görüşüm ve kanaatimce en mantıklı olanda budur..