Ben de uzun zamandır piyasada alınabilir durumda olan dizüstü bilgisayarları araştırıyorum. Tüm mağazaları gezmiş, mağazalardaki bilgisiz elemanlar yerine, bizzat sorularıma yanıt verecek en yetkili kişilerle konuşmuş biri olarak şöyle tavsiyelerde bulunabilirim;

Asus N61 serisi bilgisayarlar gerek işlevi, gerek görsellik olarak "işte aradığım bilgisayar bu" diyerek girdiğim araştırmalarda her laptopda olduğu gibi az da olsa sorun olduğunu farkettim.

İşlemci olarak i5 üzerinde yoğunlaştım. (i3 giriş seviyesi işlemcisi, i7 ısınma sorunlu)

Asus N61 serisi i5 430M işlemcili laptoplarda, kalitesiz hdd kullanımı sonucunda donmalar, hddden kafa atma sesi, bilgisayar boşta iken her 10 saniyede tık tık gibi sesler geliyor. bu seride 5400 rpm hdd kullanılmış. Bu sökülüp yerine 7200 rpm bir hdd takıldığında kusursuz bir bilgisayar haline geliyor. (ortalama 120 TL civarı 7200 rpm hdd alınabilir)

DELL her zamanki gibi kalitesini yine koruyor. Fakat işlemci olarak i5 520M düşündüğüm için DELL serilerinde bulamadım. Ancak siz daha değişik modeller arıyorsanız düşünebilirsiniz.

HP ise, yeni nesil işlemcili Pavilion serisi laptoplarda yine ısınma sorununu aşamamış. Hiçbir mağazada tavsiye edilen bir laptop değil. Samimi bir mağaza görevlisi ile sohbetimizde, "HP'nin yeni serileri artık yana yana ekranı kapkara oldu" tabirini kullandı (yeni serilerde ekran mat siyah)

Yabana atılmayacak, alınabilirliği en yüksek bilgisayar,
Samsung R580 serisi

Samsung kaliteli ve diğer isim yapmış bilgisayarları daha düşük bir ücretten almamıza imkan veriyor. Neredeyse tüm teknoloji mağazalarında önerilen bir ürün oldu. (bimeks, vatan notebook, teknosa, media markt)

Samsung r580 modellerinde mağazalara hiçbir şekilde şikayet olarak geri dönüş olmamış.
Hatta ellerinde stok olmayan yukarıdaki saydığım mağazaların birindeki görevli arkadaş, "Samsung R580 hiç düşünmeden alabilirsiniz" diye önermişti.

Tasarımı gayet şık, bordo-siyah karışımı çok etkileyici bir renk kullanmışlar. Farklı açılardan bakıldığında siyah olurken, bazı açılarda ise bordo oluyor.

Üstüne üstlük Samsung R580 JS01TR modelinde i5 520M işlemci kullanılmış. i5 520M laptopları samsung'un fiyatında bulmak çok zor.

Eğer ben oyun da oynamak istiyorum diyorsanız, ekran kartı GT330M kullanılmış. Asus ile kıyasladığınızda ekran kartı Asus'un gerisinde kalıyor ancak son oyunları biraz düşük konfigirasyonda sorunsuzca takılmadan, ısınma sorunları olmadan oynayabilirsiniz.

Uzun lafın kısası, size önerim Samsung R580 JS01TR.
(Şuanda vatan'da indirimde olan bir ürün, 1610 TL'ye almak mümkün)