Rekabet olacaktır. Çin malı telefon 50tl iken orjinali 1000tl

Elbette Çin malı problem çıkartır orjinalini elbette aldırır. Yani kaliteli birşey istiyorsa adam 1000tl'yi gözden çıkartır. 1000tl vermeyecek, kalite istemeyen adamsa 50 tl ye alır 2 gün sonra elinde patlar.
Birde şu durum var. Afedersiniz 2 satır kod için 1000tl isteyenler var aranızda (kendilerini biliyorlar)

Böylede kazıklamaya çalışanların inadına ücretsiz olarak vereceğim. Bildiği tek şey o 2 satır kod ve onu 1000tl ye satmaya çalışıyor bununda ne kadar etik olduğu tartışılır.
O kadar çok varki sözde webmaster... Yahu geçenlerde bir tanıdığım site yaptırmış... 650 tl vermiş... Birazcık asp.net birazcık frontpage... Ciddiyim frontpage. Bir tane verimliliği %5 iletişim formu. Kısacası 2 satır copy/paste = 650 tl... Tabi piyasada yolunacak kaz çok...
Birde alpsi 'nin dediğine katılıyorum. Kuruluma ücret alınıyor... Çok masraflı bir durum... Sanki kurulum için 40 saat uğraşıyor beceriksiz birde kurulum ücreti alıyor... Hadi bana karşı çıkın ben ne kadar yapanın yanındaysam o kadarda bu hizmeti alanın yanındayım. Müşterilerim beni iyi tanıyor. 10$ lık bir ürünü almıştır ama benden 1000$ lık ürün almış gibi hizmet veririm.
Birde tasarım olayına gelelim... Herkes tasarımcı olmuş zaten. Bakıyoruz da hazır tema editlemeyi bilen tasarımcı. 10 yıldır programlama dünyasındayım php den asm ye kadar az çok bilgim var (yaklaşık 16-17 dil) bunların bazılarını kod yazamazsam yorumlarım uyarlarım mantığını biliyorum ama şu tasarım olayına inanın ciddi olarak 2 ay önce başladım. Banner, grafik hazırlamak dışında web tasarım ile son 2 aydır ilgileniyorum. Bundan önce hazır temalar üzerinde düzenleme yapıyordum scriptlerimde. Ve yeterli düzeye gelene kadar epeyi zaman alacaktır. Bunun içinde ajax'si var css'i, js si var varda var. Neden var? 2 çizgi çizince tasarım bitmiyor ki. Ama bazıları bitirebiliyor!
Bu böyle uzar gider. Demek istediğim piyasada pek yok işini hakkıyla veren. "Yolunacak kaz aranıyor" pardon "Siteleriniz yapılır" adı altında yeteneksiz bir ton insan var. Ve bunlardan birisi bile karşıma çıkar, bir tanıdığıma site yapıyorum diye kazık atmaya kalkarsa fiziksel zarar vereceğim.
Kusura bakmayın konu dışına çıktım. Hayırlı ramazanlar.