ant07 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında bir önceki mesajımda söylemek istediğimi söyledimde çeviri için kısa bir inceleme yaptım. Tamam konu aynı konu benziyor ingilizce olana, ama ingilizce olanda "domain" konusu başta olduğu için Protos'un yazısındaki domain bölümüyle karşılaştırdım kesinlikle bire bir çeviri değildir. Mesela ing olanda aga info dmain alın hem ucuz hemde com dan daha çabık indexlendi denediğimde felan diyor, protos ise domainin daha bir genel tanımını yapmış.
Yine söylüyorum bire bir çeviri bile olsa bu kimsenin zararına değildir yazının ingilizcesini yazan elemanın bile zararına değildir.
Bu çeviri konusunu ortaya atan arkadaşın protosla kişisel bir problemi olduğunu düşünüyorum, benden bu kadar
Ben protos denen zat-ı muhterem i tanımam etmem. Onunla hiç bir kişisel problemim de olamaz. Biz burada Protos nikli arkadaşın şahsını değil yazdığı yazıları eleştiriyoruz. Arkadaş reelde doktora da yapabilir. binlerce dolar da kazanabilir. Hiç kimse ile sidik yarıştırma gayretinde değilim. Kaldı ki ABD de master doktora yapmak bana uzak bir kavram değil. Protos IVY league yi iyi bilir. ne demek istediğimi anlamıştır. Ben burada insanlara yapılan yutturmacayı izah ediyorum. Bir yazınun çeviri olması için moda mod çeviri yapmak gerekmez. Çeviri kötü bir şey değildir. Ama çeviri yaparak fikri sahiplenmek bence hiç te etik değildir. Arkadaşın forumunda bazı acemi webmaster arkadaşlar ona deha gözüyle bakıyor. Sanki otoblogging olayını Protos keşfetmiş gibi bir imaj yaratmış. Aklıma 28 şubat döneminin ünlü sözde tarikat şeyhleri geliyor. Hani adam zikir yaparken cep tel ile iş bitiriyordu ya. Onun gibi işte. Yani kısacası şeyh uçmaz mürid uçururmuş. Siz de bu arkadaşı alıp deha yaptınınız. Arkadaş ta bu role fena ısınmış görünüyor. Gelmiş r10 daki kapasiteyi küçümsüyor. Tamam belki r10 u ve türk webmasterleri küçümseyecek kişiler vardır ama o kişi Protos olamaz. Diyeceğim bu kadardır.