aLKaDraZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sıralama algoritmaları en fazla araştırma yapılan bilgisayar bilimi konularıdır.Bu bilimsel olarak ispatlanmıştır. Dünyada bir çok insan sıralama algoritmaları üstüne çözümler üretmeye çalışıyorlar. Bazı arkadaşların dedikleri gibi translate olsun google sıralama olsun v.b. bir çok mevzu sıralama algoritması içine girmektedir. Örneğin kütüphane sıralaması ilk olarak 2004 yılında ortaya atılmıştır. Yalnızca soyut bir anahtar karşılaştırması yapan bütün sıralama algoritmaları en kötü durumda her zaman Ω(n log n) karşılaştırma yaparlar.Yani senin dediğin kopya içerik olan ve konuda bir çok rekabeti olan seni geçen insanların yaptığı sitelerde. Bana göre soyut bir ahantar karşılaştıtırması yapıyor Google. google nin diğer unsurları devreye giriyor kısacası.Bu sayede sende onların altında kalıyorsun. Zaten yazının en başında alt sayfalar için mükemmel bir şey oldugunu söyledim. Tutupda en kral keywordte bu yogunlukları sağlarsanız ilk sayfalarda çıkmanız oldukça uzun zaman alır.Neyse daha fazla derinlere inmeyelim.

Saygılar..
Kesinlikle. Bu mesele öncelikle bugün index sorunu yaşayan bir sürü insanın derdine deva olacaktır. Çünkü index problemlerinin başında google ın lsi ile elediği içerik geliyor.
Kötü niyetli kullanılmasından korktuğum için tam anlatmıyorum zaten bilenler biliyor. Ama semantik bir motor bir yazının ne kadar güvenilir olduğunu belirleyebilir.
Sonra bu yazının indexteki aynı konudaki diğer sayfalar ile benzerlik düzeyine bakılır. Ve sayfaya her terim için belirli katsayılar verilir.

Şimdi bu katsayı ne kadar düşük olursa olsun. Siz yüksek çarpanlaişleme sokarsanız (yüksek backlink) çıkacak sonuç büyük olacaktır. Ama şu da bir gerçektir ki o yüksek backlink gücünü katsayısı yüksek bir sayfaya verirseniz sonuç çok daha büyük olacaktır.

Çok detaylandırmak istemiyorum. Sanırım herkes anladı ne demek istediğimiz. Elbette linki yüksek olduktan sonra boş bir sayfa index alıp o kelimede yükselebilir. Ama siz aynı backlinki semantik güvenilirliği ve benzerlik katsayısı yüksek bir sayfaya verirseniz sonuç daha iyi olacaktır.