Akar adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum Allah yolunuzu açık etsin. Sizi destekliyorum. Yazacaklarım hem size, hem diğer yazarlara. Arada karışırsa üzerinize alınmayın.

Burada piyasayı sadece r10 sanarak her şeyini buraya göre ayarlayan alıcılar ve satıcılar var. Dediğiniz gibi genelde Joomla!'yı hazır tema, hazır eklenti yükleyerek vermek olarak gören kişilerden ya da wp için, başka betikler için olaya aynı şekilde bakanlardan tepki alıyorsunuz. Ancak söylediğiniz gibi Joomla!'ya birşeyler katan biriyseniz -ki öyle görünüyor- o kişilerle aynı paralelde selamlaşmanız mümkün değil. Siz de bundan rahatsız olmamalısınız aslında. Her mal bir arz-talep dengesiyle piyasada yer alır. Her malın bir alıcısı muhakkak oluyor.

Joomla!'nın açık kaynak özgür yazılım olması onun değerini düşürmüyor, bilakis gücüne güç katıyor. Bu küçümsenecek bir yapı değil. Açık kaynak özgür yazılım mantığını kavrayamayanların açık kaynağı küçümsemeleri, onların üreteceği işlerin de ne olduğu hakkında bir fikir veriyor bizlere. Joomla! onu kullananlara bir avantaj sağlıyor. Bunu yaparken evet, sadece kurup bırakarak bundan tatmin olacakları da tatmin ediyor...doğru.

Komik olan şey aslında Joomla!'nın ya da piyasanın ne olduğu ile ilgili fikirler arasında değil. Komik olan, daha yaptığınız iş hakkında fikir sahibi olmadan fiyat konusunda fikir yürütülmesi.

Bir sitenin hakkı nedir diye düşünmek biraz anlamsız. "Bu" sitenin hakkı nedir diye bakmak lazım. Yani fiyat belirlemeden evvel işin çerçevesi, özellikleri önemlidir. Motor olarak Joomla ve benzeri bir güçlü sistem kullanırsınız ya da Amerikayı yeniden keşfedersiniz...tercih bunu yapacak olanındır neticede.

Sizin yapacağınız işin fiyatına burun kıvırıp, kendince değer biçenler genelde o işi sizin gibi yapamayacak olanlardır. Ayrıca inanın asla yapmayacağınız çok kötü işler bile bazı kimseleri tatmin edebiliyor. Aradıkları şey ancak o ölçüde bir şey olabiliyor. Bir işin kıymetini 2 kişi bilir. Biri işin ehli, diğeri ise onu yapanın ehil olduğunu bilen kişidir.

Bir iş için istediğiniz fiyatı çok bulanlara da bozulmayın. Muhtemelen ya beklentileri sizin sunumunuz kadar geniş değildir ya da daha ucuz işleri hep duymuşlar ama hiç tecrübe etmemişlerdir. Ayrıca sizin fiyat verme özgürlüğünüz gibi onların da fiyat arama özgürlüğü olduğunu unutmayın

Bence bunlara kafa yormayın. Bu tür tartışmaların sonu gelmiyor, mütemadiyen bu tür başlıklar okuyoruz.

r10'da işin hakkını veren işçi de var, işin hakkını ödeyen işveren de. Kimse r10'da onu alacak adam yok, bunu yaptıracak adam yok gibi şeyler söylemesin. Onun hitap edebileceği talep başkadır, benim hitap edeceğim talep başka. Kendilerini aşmadıkça diğerleriyle karşılaşma şansları da yok bu arkadaşların zaten. Son 5-6 senedir %99 Joomla kullanan, hiç 3-5 kuruşa iş yapmayan, r10'da hiç bir işveren konusuna girmeyen, r10'da hiç teklif vermeyen ama r10'dan muhakkak işi gelen biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

Hayırlı Ramazanlar.
Eline ağzına klavyene sağlık)Gerçekten çok iyi açıklamışsın umarım bütün işlerin hayırlı olur böyle şeylerle karşılaşmazssınJoomla le ilgili bir yardımım dokunucak olursa ki sanmam senin adını cms forumlarından biliyorum herzaman pmliyebilirsin
Bir arkadaşıma joomla için bot yazdırıyorum hiç bilmediği bir dilden bulgarcadan translate ile emlak sitesi kuruyorum emlaklari bulgaristandaki emlak sitelerinden çekmesi için bot yazıcak birsürü insan aradım 100 lira teklif verenine kadar geldi bir arkadaş geldi 200 lira dedi ancak benimde okadar param olmadıgını yapacagı işin gerçekten zorlugunu bildiğimi yoksa işi kçümsediğimden olmadıgını kendisine anlattım ve 175 liraya anlaştık bi iiş ucuz olur ben ona bişey demiyorum ancak kimse kusura bakmasın ben yaptığım işlerimi ucuza satmıyorum)