bu son zamanlarda tartışılıyor zaten cok fazla social bookmarking kasmak yararlı değil, azar azar yaparsanız daha faydalı olacaktır.
birde duzenlı 30gun dıyelım hergun kastıgınız zaman 10-15gun sonrasında hitlerinizi dustugunu goreceksınız.
* Bir yandan senin gibi düşünüyorum. diyorum ki muhakkak bir önlem gelecek ve fazla social kasanlar sandbox benzeri birşeyle durdurulacak. çünkü spam'den farksız gibi oluyor çok kasınca...
* Bir yandan da diyorum ki, bu social mantığı internete
fazladan bir hareketlilik meydana getirdi. o yüzden birşey olmayacak.
Bu ne hareketliliği? derseniz, şöyle bir örnekle anlatmaya çalışayım.
Eskiden 100 kişi arama yaptığında büyük çoğunluğu her gün güncellenen, büyük sitelere gidiyordu. Şimdi ise normal ölçekli bir site, her yeni açtığı konuyu belli başlı social sitelerine (seoya uygun olarak, boş içerikle değil ve sağlam etiketlerle) gönderince, daha fazla hit almaya başladı. Ayrıca arama sonuçlarında artık çokça social siteleri de çıkmaya başladı. Social sitesine giren kullanıcı dolayısıyla esas içeriğin olduğu sizin normal ölçekli sitenize de girmeye başladı. Bir de Google'a girmeden direkt social siteleri ile sitenize gelebilecek kullanıcılar da var.
Tabi burada çoğunluktan bahsediyorum. Bir de kullanıcılar artık social sebebiyle daha fazla yer geziyor. Eskiden 1 kullanıcı pc başına oturduğunda, ortalama 10 site geziyorsa, şimdi social sebebiyle artan trafikten ötürü belki 50 site geziyor. E ne kadar fazla site gezerse, o kadar çok "normal veya küçük ölçekli" siteye de uğrama şansı var.
Kullanıcıların çoğunluğuna göre eski ve yeni dönemi karşılaştırırsak, eskiden sadece Google'a bağlı bir durum vardı. Şimdi Google'a olan bağlılık ve tekel, ufaktan çözülmeye başladı. Kullanıcıların, anlık arama yapabilecekleri ve gelişmelere anlık ulaşabilecekleri başka seçenekler var.
Şeklen şöyle bir durum var:
Eskiden:
Kullanıcı -> Google -> Büyük Siteler
Şimdi:
Kullanıcı -> Google -> Social -> Sizin Siteniz
Kullanıcı -> Social -> Sizin Siteniz