Eski oyun hatta bunu yapamadığım için bir konu açmıştım. Artık online takılıyoruz

ayar vs herşey için bana ulaşabilirsiniz.
Red Alert 2 oyuncularını bekliyoruz. Akşam belirli saatlerde takılabiliriz.
Ayarlar:
\WINDOWS\system32\drivers\etc\hosts
Not defteri ile aç aşağıdakileri sonuna ekle
Alıntı
95.169.194.193 irc.westwood.com
95.169.194.193 irc.westwood.com
95.169.194.193 servserv.westwood.com
95.169.194.193 apireg.westwood.com
yukarda anlattığım XP, Vista ve Win7 için oluyor. Denenmiştir.
Ardından
Oyun ekranında Options -> Network ayarlarından Altta
İnternet Firewall Settings
Port Number
1234 yapıyorsun ve dalıyorsun internet bölümüne
Red Alert 2'yi vista ve 7de çalıştırma denedim indirdim oynuyorum
Alıntı
"***FATAL*** String Manager Failed to Initialize Properly" diye hata alıyorsanız çözümü çok basit.
İlk olarak ra2.exe dosyasını sağ tıklayıp özellikler diyorsunuz. Sonra üst sekmelerden güvenliği tıklıyorsunuz. Sonra Users için tam yetki veriyorsunuz.
Daha sonrasında Uyumluluk sekmesinden Bu programın uyumluluk modunu windows 2000 olarak seçiyorsunuz. ve alt tarafdada ayrıcalık düzeyinden Bu programı yönetici olarak çalıştır seçeneğini işaretliyorsunuz uygula diyorsunuz.
Şimdi son kısma geldi ra2.exe'yi sağ tıklayıp Yönetici olarak çalıştır diyorsunuz ve oyuna başlıyorsunuz.
İyi oyunlar dileriz.
İkinci butonla kendini görüyorsun ha görmüyorsan zaten yeni bir nick alman gerekiyor. ben orada da delikanli53 olarak sizi bekliyor olacağım. Anlamayan olursa
delikanli53@rizede.com ekleyin beni akşam uzuuun uzun anlatırım bu oyun için hiç sıkılmam anlatmaya
Arkadaşlar evinizde ağda oynamak için bunu yapmanız gerekiyor. İnternetten de oynarken bazen istiyor. Özellikle hamachi ile deneyecek olanlar bunu kesin yapmak zorundadır. İsteğe göre hamachi olayını da anlatırım.
IPX protokolü nasıl yüklenir ?
Önce ne olduğunu öğrenelim.
Ağ katmanında çalışmakta olan TCP/IP yapısındaki IP işlevini üstlenen kısımdır.
Eski bir ağ protokolü olmasına rağmen günümüzde de bazı oyunları ağ üzerinden oynamak istediğimizde bize sorun yaratabilir. Örneğin; bir zamanların en çok oynanan oyunu Red alert gibi bu oyunu ağdan oynamak istediğinizde size IPX protokolünü soruyor. Şimdi bu protokolün nasıl açılacağını görelim.
Ağ Bağlantılarım üzerinde sağ tuş özellikler tıklayınız.Karşımıza gelen pencereden sağ tarafta Ağ bağlantılarını görüntüle ye tıklayınız. (Eğer internete bağlı olduğunuzu gösteren aşağıdaki görüntü çıkmadıysa yapıyoruz.)
Yerel Ağ Bağlantısı üzerinde sağ tuş özellikler tıklayınız.Karşına gelen pencereden Microsoft ağları için istemci yazısını seçip yükle butonuna tıklıyoruz.
Ağ bilşeni türünü seç penceresinden İletişim kuralını seçip Ekle ye tıklıyoruz.
Ağ iletişim kuralını seç penceresinden NWlink IPX/SPX NetBIOS Uyumlu Aktarma İletişim Kuralları seçeneğini seçip Tamam a tıklıyoruz.
Tamam a tıkladıktan sonra 5-6 saniye bekleyiniz. IPX protokolü yüklenmiş olacak.