başkasını bilmem ama ben, kısa derken, boylu boyunca uzayan linkler yerine /konu-adi gibi url çeşitlerinden bahsetmiştim. birilerinin yazdığı yorumlara veya düşüncelerine bakacağıma en büyük kaynak olan google dökümanlarına bakarım. ve google dökümanlarından birinde derki ; linkinizi kısa tutun. anlamsız tekrarlamalar ve klasik kelimeler barındırmayın. (burdaki kısalık dediğim gibi tamamı ile konu isminin olduğudur. Oda tabi tutupda 80-100 harfden oluşacak değil)
ama tabi yorumunuzun doğruluğu %100. bir çok insan link kısaltıcam diye türlü yollara giriyor.
Hocam karıştırmadım başlık ile url meselesini. Önemli olan mesele url içinde anahtar kelimelerinizi en az ve öz şekilde kullanmaktır. Diğer bir mevzuda anadizinden uzaklaşmamaktır. Yani bazı scriptlerin rewrite kodları slash üzerinden hareket eder. O zaman da;
siteadiCom/haber/1253/basbakan-gundemi-degerlendirdi/sayfa-2/
gibi adresler iç link örgüsünde sorun yaratır. Bu haber klasöründeki 1253 isimli klasör içindeki basbakan gündemi değerlendirdi klasöründeki sayfa-2 klasörünün index sayfası demektir.
Kısalık derken kastedilen forum yerine f1 yazmak değildir. Hele gele uzantı zaten linkin uzunluğuna dahil değildir noktadan sonrası dosyanın uzantısıdır ismi değil. Ama siz klasör yapısında yerin dibine gömerseniz sayfanızı elbette index problemi de olur sıralama problemi de. güçlü bir altsayfa backlink yapınız yoksa sonuç kötü olur.
O yüzden kısa link demek yerine, ana dizine yakın link demek, uzun link yerine anahtar kelimeleri daha öz kullanan link yapısı demek daha doğrudur. Çünkü siz kısa olacak dediğinizde bazıları gidip domaini de kısaltmaya çalışıyor, www'yi kırpmaya çalışıyor...